Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Artiesten moeten meer als ondernemer gaan denken'

'Artiesten moeten meer als ondernemer gaan denken'

03/01/2021 10:03 - Audry Wajwakana

'Artiesten moeten meer als ondernemer gaan denken'

 

PARAMARIBO - Bryan Muntslag, artiest en ondernemer, erkent dat het afgelopen jaar ook voor de entertainmentbranche een zwaar jaar is geweest. Gezien de Covid-19-situatie denkt hij dat in de eerste helft van het nieuwe jaar deze sector nog niet voor de volle 100 procent zal draaien. Hij roept daarom artiesten en muzikanten op, zij die al innovatief bezig waren, op dezelfde voet door te gaan.

"Zij die dat nog niet hebben gedaan, moeten nu echt creatiever gaan denken en ook als een ondernemer. De denkfout die artiesten vaak maken is dat zij geen ondernemers zijn, terwijl ze dat best wel zijn als je kijkt naar buitenlandse artiesten, die heel commercieel zijn", zegt de artiest/ondernemer. Omdat de hele entertainmentsector al maanden stillag, trok hij samen met andere artiesten verenigd in het Platform ter bevordering van Entertainment, Cultuur en kunst in Suriname (PECS), aan de bel bij de overheid toen er weer verscherpte maatregelen vanwege de toenemende Covid-19-gevallen werden afgekondigd. Muntslag benadrukt dat hij steeds voor dialoog gaat en zoveel mogelijk met mensen in de branche naar oplossingen zoekt om deze moeilijke periode door te komen. Eén van de oplossingen is om online en via televisieproducties te leveren.

Met zijn BCM Entertainmentbureau heeft hij niet stil gezeten. "Achter de schermen zijn we bezig met een aantal projecten", onthult Muntslag. Recent heeft hij nog met zijn team de productie gedaan van het online en televisie 'Makandra Christmasconcert' van D' Music. Het kerstconcert was origineel een concept van BCM Entertainment dat vanaf 2018 'live' werd uitgevoerd. Dit jaar is hij de samenwerking met het telecommunicatiebedrijf Digicel en D'Music aangegaan. "De onlineshow is best wel een opportunity die we hebben aangeboord. Ik geef ook eerlijk toe dat vanwege de economische situatie in het land het ook moeilijk is om sponsoren te vinden, maar je kan niet stil zitten. Als je een goede bedrijfsleider bent, denk ik dat je problemen van tevoren op je af ziet komen en je je strategie moet gaan veranderen en toepassen. Het doel verander je natuurlijk niet, maar de weg naar het doel wel", zegt Muntslag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina