Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholen blijven gesloten

Scholen blijven gesloten

02/01/2021 13:26 - Van onze redactie

Scholen blijven gesloten

 

PARAMARIBO - Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft daarnet tijdens de Covid-19-persconferentie bekendgemaakt dat de scholen vooralsnog gesloten blijven. Het schooljaar had op 6 januari moeten worden hervat.

Volgens Ramadhin is in "goed overleg" met zijn collega Marie Levens van Onderwijs en Cultuur bepaald dat alle scholen nog twee weken gesloten blijven. Verder gaan de overheidskantoren vooralsnog niet open met uitzondering van de essentiële diensten.

De Centrale Markt aan de Waterkant en Noodmarkt te Poelepantje blijven voorlopig gesloten tot 9 januari. In de nieuwe week zullen de protocollen worden geherevalueerd met de marktleiding en districtscommissarissen.

Alle markten met een open karakter - de zogeheten districtsmarkten - mogen vanaf zondag (3 januari) wel open. De bewindsman noemde onder meer de Kwatta Markt, de Wanica Markt, de markt te Tout Lui Faut en de markten in de districten. 

Ramadhin heeft zaterdagmiddag ook de maatregelen bekendgemaakt die gelden voor de periode 3 tot en met 16 januari. De avondklok blijft van zeven uur 's avonds tot en met vijf uur 's morgens en er mogen geen samenscholingen zijn van meer dan vijf personen.

 

Algemene maatregelen:

1. Draag uw mond- en neusbedekking

2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand

3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer. Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

 

Maatregel 1:

Het uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur tot en met 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen

Maatregel 2:

Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3:

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de Covid-19-maatregelen.

Maatregel 4:

Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Maatregel 5:

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6:

In de periode van 3 tot en met 16 januari 2021 zijn de volgende commerciële lokaliteiten of ruimten, gesloten: restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten met uitzondering van afhaal of bezorging, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke, bordelen, bars, recreatieoorden, casino's, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga- en dansscholen, aeroboic en zumba, sport- en fitnessscholen, contactberoepen als kappers, nagel- en haarsalons met uitzondering van medische en paramedische beroepen.

Maatregel 7:

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer en repatriatie.

Maatregel 8:

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9:

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hen verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10:

Alle overheidskantoren zullen in de periode 3 tot en met 16 januari 2021 worden gesloten, met uitzondering van de overheidskantoren die voorzien in essentiële en noodzakelijke dienstverlening voor de samenleving.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina