Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Hoop en beterschap

COMMENTAAR: Hoop en beterschap

29/12/2020 12:00

COMMENTAAR: Hoop en beterschap

 

DE COMMUNICATIEDIENST SURINAME van de regering heeft zondag de media uitgenodigd voor een regeringspersconferentie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat alle ministers aanwezig zouden zijn. Vervolgens werd duidelijk dat het alleen om de president en de vicepresident zou gaan. Dat betekent vaak ook dat de verstrekte informatie niet in detail per ministerie en beleidsgebied zal worden gegeven, maar media trekken niet snel conclusies, dus in groten getale waren de journalisten er.

Vervolgens werd de teleurstelling compleet toen de president en vicepresident een lange intro hielden waar de nadruk vooral werd gelegd op wat al is gedaan. De pers kreeg daarna nog eens een lijst met verworvenheden gemaild om vooral niets te missen. Het is prijzenswaardig dat de regering heeft getracht een eindejaarspersconferentie te geven natuurlijk. Echter, of het op deze manier en met deze inhoud moest, valt te betwijfelen.

Aan de andere kant moet ook duidelijk zijn dat Suriname zo diep in de smurrie zit dat er maar moeilijk een concrete boodschap van hoop kan worden gegeven aan de samenleving wat kennelijk wel de bedoeling was. We verwachten allemaal wonderen, maar we weten dat de realiteit net iets anders ligt.

Op het gebied van toekomstperspectieven mag wel worden gesteld dat de president ook wel wat meer een tipje van de sluier heeft opgelicht over wat de burger mag verwachten volgend jaar. Na het tweede kwartaal van 2021 schijnt er wat meer geld beschikbaar te zullen zijn zodat de burger de verlichting ook echt in haar zak kan voelen. Want vooral het feit dat de schoen daar het meest knelt, maakt dat de Surinamer geen boodschap heeft aan ellenlange verhalen van zaken die ze voor een groot deel al weet. Een krachtige, korte inspirerende boodschap van hoop had meer effect gesorteerd, wat hopelijk nog zal komen.

Als krant kan de Ware Tijd haar commentaar niet beëindigen zonder aandacht te besteden aan de schofterige manier waarop één van de journalisten van de Ware Tijd is behandeld. Vicepresident Ronnie Brunswijk weet altijd weer zijn masker van professionaliteit te laten vallen als hij zich aangevallen voelt. Het zou goed zijn dat hij beseft dat wanneer de pers wordt uitgenodigd de regering haar te gast heeft. En zo dient de op één na hoogste politieke persoon in het land niet om te gaan met gasten. Deze regering heeft de mond vol van het anders doen dan haar voorganger, maar als het komt op omgaan met de pers maken velen de opmerking: deze regering doet je twijfelen of de vorige wel zo slecht was. Laat ook daarin beterschap te zien zijn regering!

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina