Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paamaka vragen aandacht voor veiligheid

Paamaka vragen aandacht voor veiligheid

18/12/2020 22:22 - Jason Pinas

Paamaka vragen aandacht voor veiligheid

 

PARAMARIBO - Bewoners van het Paamakagebied in district Marowijne wensen betere handhaving van de veliligheid in hun woongebied. Vooral de vele illegale Brazilianen baren zorgen. Tijdens een bezoek van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan het dorp Langatabiki in het weekend hebben dorpelingen en het traditioneel gezag dit vraagstuk op zijn bord gelegd. De plaatselijke gemeenschap ziet graag dat zo snel als mogelijk de politie zichtbaarder wordt in het gebied. Dat moet resulteren in afname van roofovervallen.

Amoksi geeft toe dat de veiligheid in het achterland veel beter moet. Echter, door gebrek aan manschappen en geld is het oplossen van dit vraagstuk geen gemakkelijke klus. Prostitutie, drugs- en wapenhandel, goudsmokkel en illegalen die zich schuil houden in het binnenland zijn zaken die veel voorkomen maar niet gemakkelijk kunnen worden geordend. "De uitdagingen in het binnenland zijn groot. Veel van de zaken moeten we dus integraal aanpakken. Als regering stemmen we af en we werken aan de oplossing van deze zaken", zegt de minister tegen de Ware Tijd. Amoksi gaat daarom nu zelf naar de verschillende dorpen om persoonlijk aan te horen wat precies speelt zodat hij een duidelijker beeld krijgt van de situatie.

De bewindsman zegt dat hij nu al afspraken heeft met Newmont Corporation en Rosebel Goldmines die willen ondersteunen in de strijd tegen criminaliteit in het binnenland. De bewindsman denkt daarbij aan ondersteuning in de vorm van auto's en geld om een politiebureau op te zetten in de gebieden waar de multinationals opereren. De politiezorg kan daardoor dichterbij de plaatselijke gemeenschap worden gebracht. "Sommige dingen behoeven coördinatie, aansturing en samenwerking. Een paar van de maatregelen hebben op meerdere gebieden een impact", legt de minister uit. Newmont Corporation heeft intussen toegezegd in te komen met drie politievoertuigen waarmee zal worden gepatrouilleerd in het Paamakagebied. Dat is volgens Amoksi alvast een stap in de goede richting.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina