Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter wijst bezwaarschrift af

Rechter wijst bezwaarschrift af

17/12/2020 03:26 - Van onze redactie

Rechter wijst bezwaarschrift af

 

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala heeft woensdag het verzoek om Miquel B. in aanmerking te laten komen voor Voorwaardelijke Invrijheidstelling afgewezen. De veroordeelde is sinds mei 2015 in detentie nadat hij in oktober 2013 was aangehouden in verband met diefstal met geweldpleging.

Zijn advocaat Shefani Amirkhan stelde dat haar cliënt al tweederde van zijn straf heeft uitgezeten en volgens de wet in aanmerking zou mogen komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling. De raadsvrouw zei dat Miquel B. zich goed gedraagt, zijn fouten heeft ingezien en bereid is om zijn leven te beteren.

Officier van Justitie Shanta Mahadew stelde daarop dat de veroordeelde in de gevangenis marihuana en een mobiele telefoon bij zich had, wat niet is toegestaan. Hij heeft zich volgens haar ook niet goed gedragen in tegenstelling tot wat zijn advocaat zegt.

Amirkhan had het bezwaarschrift ingediend op basis van een afwijzende beslissing van de commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling. De rechter wees het af op basis van de punten die door Mahadew werden aangehaald.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina