Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftienjarig zedenslachtoffer wijst politieman aan als misbruiker

Vijftienjarig zedenslachtoffer wijst politieman aan als misbruiker

16/12/2020 01:10 - Van onze redactie

Vijftienjarig zedenslachtoffer wijst politieman aan als misbruiker

 

PARAMARIBO - Een vijftienjarig zedenslachtoffer heeft dinsdag tijdens haar verhoor als getuige een 38-jarige politieman aangewezen als de persoon die haar meerdere malen heeft misbruikt. De agent die sinds 30 september is aangehouden, ontkent steevast maar volgens het kind heeft ze met niemand anders seks gehad.

De verdachte zou één keer vleselijke gemeenschap met haar hebben gehad op 2 december van het vorig jaar. De overige keren heeft hij het slachtoffer betast. "Omdat hij politieman is, heb ik niets gezegd. Ik was bang", verklaarde het slachtoffer tegenover rechter Duncan Nanhoe. Op vragen van officier van justitie Astrid Niamat antwoordde het meisje dat ze geen geheime relatie met de politieman had. Echter, haar familie heeft wel een heel goede band met de verdachte en diens gezin.

Een zestienjarige nicht van het slachtoffer is ook gehoord. Zij verklaarde dat ze de twee heeft betrapt één van de keren. Uit schrik rende ze de trap af naar beneden zonder iets te zeggen. "Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Haar broek was half gezakt en ze bukte. Hij stond achter haar", zei de ooggetuige huilend. Achteraf vertelde het slachtoffer haar dat de politieman alles mocht doen als hij het maar "niet te bon maakte". Toen de vader van het vijftienjarig kind erachter kwam deed hij aangifte.

Het medisch onderzoek wijst uit dat er meerdere diepe scheuren in het geslachtdeel van het meisje zijn. Dit is volgens het medisch rapport een gevolg van regelmatig ruwe seks. Deze scheuringen kunnen volgens de bevindingen van de arts onmogelijk door de seksuele omgang van een jaar geleden zijn ontstaan. Toen de advocaten Chandra Algoe en Edward Redjopawiro het slachtoffer hiermee confronteerden zei ze: "Ik jok niet voor hem. We hadden één keer seks en de andere keren heeft hij me betast." Het meisje zei bij de politie ook dat ze anale seks zou hebben gehad met de agent. Dit is volgens het medisch rapport niet juist.

De wederhelft van de politieman gelooft niet dat haar man de handelingen heeft gepleegd. Zijn vader denkt ook dat hij onnodig wordt bezwaard door de tegenpartij. Beiden zoeken de reden van de verwijten in jaloezie van de ouders van het slachtoffer. Op 5 januari wordt de gynaecoloog die het medisch onderzoek heeft gedaan gehoord door de rechter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina