Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie onthult monumentale jaknikker

Staatsolie onthult monumentale jaknikker

14/12/2020 05:54 - Jason Pinas

Staatsolie onthult monumentale jaknikker

De jaknikker bij de rotonde van de Sidodadiweg, een geschenk in verband met veertig jaar Staatsolie, moet als inspiratie dienen. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Het veertigjarig bestaan van Staatsolie is zondag op een sobere maar toch indrukwekkende manier gevierd in district Saramacca. Rekening houdend met de financi?le situatie in het land en de Covid-19-pandemie is er niet uitbundig gefeest. Het bedrijf heeft in plaats daarvan een monumentale jaknikker onthuld bij de rotonde op de kruising van de Sidodadiweg en de Oost-Westverbinding te Groningen. Die moet volgens algemeen directeur Rudolf Elias als inspiratiebron dienen voor de bewoners van het district.

Met een druk op de knop stelde hij het elektronische monument in werking. De jaknikker is geplaatst in Saramacca omdat daar veertig jaar geleden voor het eerst aardolie werd gevonden. "Hier is de basis van Staatsolie en we vonden veertig jaar een mooi moment om dit te doen", vertelt Enid Bergval, manager Corporate Communications, aan de Ware Tijd. Net als Elias zegt ze dat de oliemaatschappij met dit monument haar dankbaarheid wil tonen aan de bevolking van het district.

Bergval wijst erop dat Staatsolie bewust niet voor een grote receptie of geweldig feest heeft gekozen. De bigi yari zal meer in de vorm van sociale projecten gedurende het jaar worden gevierd, zoals een voorziening voor de Regionale Gezondheisdsdienst in Saramacca binnenkort. "We zullen ook te Tout Lui Faut en in Paramaribo wat doen. Er zijn nog projecten waarmee we met belanghebbenden in gesprek zijn. In plaats van dat we een feest organiseren investeren we graag in de samenleving."

Rekha Bissumbhar, director Onshore Upstream, stond stil bij de hoogtepunten van het bedrijf vanaf de oprichting. Het grote succes schreef ze toe aan de sterke leiders die op de voorste linie waren en het doorzettingsvermogen van werknemers die altijd het geloof in eigen kunnen hoog hebben gehouden. "Durf, doorzetting en veerkracht. Iedere keer vallen, maar steeds weer opstaan en doorgaan heeft ervoor gezorgd dat we nu zijn waar we zijn."

Bondvoorzitter Lloyd Read onderstreepte wat al bekend is: Staatsolie zal een belangrijke rol hebben in de verdere economische groei van Suriname. Er moeten daarom geen grappen worden gemaakt met dit bedrijf. "We staan klaar om ook voor deze regering de beleidsdoelen die zijn uitgestippeld uit te voeren." Net als Bissumbhar noemde hij Staatsolie de nationale trots van Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina