Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wurgcontract NVB-directeur beëindigd

Wurgcontract NVB-directeur beëindigd

07/12/2020 14:07 - Gilliamo Orban

Het wurgcontract van Guno Robertson is beëindigd.

Het wurgcontract van Guno Robertson is beëindigd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het contract van de op non-actief gestelde directeur Guno Robertson van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) is beëindigd. De regering kan zich namelijk niet terugvinden in de aanpassing in de overeenkomst kort vóór de verkiezingen van 25 mei.

Behalve een maandsalaris van 4.500 Amerikaanse dollar, zijn er diverse voorzieningen in het contract. "Wij zijn een bedrijf dat door de staat wordt gesubsidieerd en dat geld kunnen we niet opbrengen", zegt Fariyal Renfurm, president-commissaris van het NVB tegen de Ware Tijd. Zij is nu waarnemend directeur.

Het besluit voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst is genomen tijdens een vergadering van aandeelhouders, waarbij ook Robertson aanwezig was. Hij is in september op non-actief gesteld. De staat werd tijdens de vergadering vertegenwoordigd door minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

"Ik heb niet gemerkt dat Robertson bezwaar heeft tegen de beëindiging van het contract. Misschien zullen we dat de komende dagen merken", zegt Renfurm, doelende op een eventuele rechtszaak. "Maar dat is zijn goed recht." Ze wijst erop dat aanvankelijk het contract van Robertson op 10 december 2020 zou aflopen, maar het werd, met aanpassingen, verlengd met vijf jaar tot 1 juni 2025. Robertson was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangezien hij zijn eigen auto voor de dienst inzette, kreeg hij daarnaast een vervoerstoelage van duizend US dollar per maand en was hij voor ongevallen of overlijden tijdens het werk voor vijftigduizend US dollar verzekerd. Mocht hij arbeidsongeschikt verklaard worden, zou hij aanspraak maken op het volledige salaris plus toelagen gedurende negen maanden. Daarna zou hij voor elk actief dienstjaar een bedrag gelijk aan drie maanden salaris ontvangen. Bij overlijden gedurende de looptijd van het contract zou de regering met maximaal 2.750 US dollar bijdragen in de kosten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina