Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil stuwt SFA naar tweede winst

Kensmil stuwt SFA naar tweede winst

05/12/2020 02:20 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil gaat uit zijn dak na een succesvolle actie van zijn team.

Gavin Kensmil gaat uit zijn dak na een succesvolle actie van zijn team. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Met opnieuw een glansrol voor Gavin Kensmil heeft de Stephen F. Austin State University vrijdagavond zijn tweede zege behaald. De Surinaamse basketballer had een game-high 23 punten in de 86-76 overwinning op McNeese State University. Ook in de openingswedstrijd van 1 december (102-57 winst op LeTourneau) was Kensmil met 23 punten geëindigd.

Voor eigen publiek in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas had SFA het vrijdagavond niet zo makkelijk als drie dagen terug. De ploeg ging de rust in met een achterstand (38-39), maar trok zaken recht in de tweede helft. De bijdrage van Kensmil was cruciaal. Hij scoorde zeven van zijn tien veldbaskets en benutte negen van de twaalf vrije worpen. Verder pakte hij vijf rebounds en had hij twee assists, één steal en nul turnovers in 25 minuten.

Kensmil speelde ook vorig seizoen, op 21 december 2019, een goede wedstrijd tegen McNeese. In de uitwedstrijd leidde hij SFA toen met een double-double van 21 punten en elf rebounds. De Surinamer, bezig aan zijn tweede tevens laatste jaar bj SFA, staat woensdag weer op het veld. Tegenstander is dan Hardin-Simmons University. Eigenlijk zou deze ontmoeting op 2 december worden gespeeld, maar op 30 november werd bekend dat het duel was verzet naar 9 december.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina