Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doksenclub wint opnieuw rechtszaak tegen Kirpalani

Doksenclub wint opnieuw rechtszaak tegen Kirpalani

05/12/2020 10:02 - Ivan Cairo

In het slepende rechtsgeschil met de Doksenclub, trekt Vijai Kirpalani opnieuw aan het kortste eind.

In het slepende rechtsgeschil met de Doksenclub, trekt Vijai Kirpalani opnieuw aan het kortste eind.  

PARAMARIBO - De Doksenclub heeft donderdag een zaak die was aangespannen door financier Vidjai Kirpalani om stopzetting van de uitvoering van een rechterlijk vonnis af te dwingen gewonnen. In een eerdere rechtszaak was Kirpalani in haar vordering tegen De Doksenclub in het ongelijk gesteld en veroordeeld de kosten die de tegenpartij in deze zaak had gemaakt te betalen. Het bedrijf weigerde, waarna Gerard van den Bergh, directeur van De Doksenclub, enkele weken geleden executoriaal beslag liet leggen op acht bedrijfsvoertuigen van Kirpalani.

Desgevraagd zegt Van den Bergh tegen de Ware Tijd dat de financier niet over de brug wilde komen, maar de te betalen kosten wilde verrekenen met de investering die is gepleegd in het moderniseren van de productiefaciliteiten van het pluimveebedrijf. De Doksenclub was het daar niet mee eens en liet beslag leggen op de bedrijfsauto's van Kirpalani.

De financier ging vervolgens naar de kortgedingrechter om het beslag te doen opheffen. Donderdag werd in zijn nadeel gevonnist. Om te voorkomen dat de voertuigen op de veiling werden verkocht, kwam Kirpalani vrijdag alsnog over de brug. Naar verluidt betrof het een betaling van ruim elfduizend US dollar.

Een zakelijke deal tussen De Doksenclub en Kirpalani om door een forse investering van hem het eendenproductiebedrijf te transformeren in een moderne kippenkwekerij en -slachterij liep spaak en partijen beschuldigden elkaar ervan zich niet aan afspraken te hebben gehouden. Kirpalani gooide terreinen waar De Doksenclub is gevestigd op de veiling in een poging de investering terug te winnen. De veiling werd bij rechterlijk vonnis gestuit. De kantonrechter oordeelde toen dat de overeenkomst onredelijk bezwarend was voor De Doksenclub en partijen werden verwezen deze zaak verder in bodemprocedure uit te vechten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina