Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De bond laat ons steeds vallen'

'De bond laat ons steeds vallen'

05/12/2020 08:06 - Jason Pinas

Directeur Nishita Gajadin spreekt de stakende RGD'ers toe en heeft belooft er alles aan te zullen doen om salarissen op tijd te storten.

Directeur Nishita Gajadin spreekt de stakende RGD'ers toe en heeft belooft er alles aan te zullen doen om salarissen op tijd te storten.  

PARAMARIBO - “We zijn moe geworden van alle verhalen. Steeds weer hetzelfde, we pikken het niet meer.” Dit benadrukten teleurgestelde verpleegkundigen van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) vrijdag tijdens een spontane actie bij het hoofdkantoor aan de Limesgracht. De protesterende groep is niet te spreken over het feit dat haar salaris regelmatig laat wordt uitbetaald. Daarnaast kunnen ze vanaf maart niet beschikken over verschillende toelagen waaronder de Covid-19-compensatie die de overheid had toegezegd en vergoeding van overwerk zoals middag- en nachtdiensten.

Tot grote ergernis van verpleegkundigen kunnen ze geen bevredigend antwoord krijgen wanneer ze zich wenden tot het bondsbestuur en andere leidinggevenden bij de RGD. Ze hebben zich daarom naar het hoofdkantoor gewend om verhaal te halen bij directeur Nishita Gajadin. "We willen de directeur spreken en niemand anders. Laat ze naar beneden komen", riepen ze verhit toen hen werd voorgehouden dat ze hun boodschap konden achterlaten.

Na enige tijd aandringen werd de ontevreden groep toegesproken door Gajadin. "Dat van jullie salarissen heeft onze aandacht. Het is ook één van onze zorgpunten, dus we nemen het sowieso mee. We snappen uw standpunt. We doen ons best als directieteam dat alles wordt gedaan", beloofde de directeur. Echter, wanneer het probleem zal worden opgelost kon ze niet met zekerheid zeggen. Daarvoor moet er volgens haar eerst een grondig onderzoek komen naar de oorzaak van dit vraagstuk.

De verpleegkundigen benadrukken dat ze binnen een week een oplossing willen. Het werk is voorlopig niet neergelegd. Echter, de diensten waarvoor ze nog niet hebben ontvangen zullen de protesterenden niet draaien. De ontevreden groep zegt weinig geloof te hebben in het bondsbestuur. De verpleegkundigen menen dat ze in de steek worden gelaten wanneer ze opkomen voor hun rechten. "De bond laat ons steeds vallen. Ze sturen dreigende brieven naar ons wanneer we willen protesteren en ze ondersteunen ons niet" wordt geklaagd.

Carlos Helberg, pr-advisor van RGD en bestuurslid van de bond, ziet het protest als een wilde actie omdat het bestuur nu al bezig is gesprekken over dit vraagstuk. Het bevreemdt hem daarom dat de verpleegkundigen hiervoor hebben gekozen. Helberg: "Het rommelt in het veld en ik denk dat bepaalde groeperingen misbruik maken van de ontevredenheid van het personeel om rotzooi te zaaien. In troebel water is het gemakkelijk vissen dus ik denk dat de mensen worden misbruikt." Hij vermoedt dat de politiek ook achter de actie zit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina