Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouw wil agressieve partner niet meer als man

Vrouw wil agressieve partner niet meer als man

04/12/2020 04:04 - Van onze redactie

Vrouw wil agressieve partner niet meer als man

 

PARAMARIBO - “Laat hij apart gaan wonen. Ik wil hem niet meer in huis en heb ook graag dat hij me niet meer lastigvalt”, zei een getuige donderdag in de rechtbank. Dit was haar antwoord op een vraag van officier van justitie Roline Gravenbeek, die van de vrouw zelf wilde weten wat zij graag met haar man, Gilbert P., ziet gebeuren. De verdachte staat terecht voor zware mishandeling subsidiair bedreiging tegenover zijn echtgenote.

Het koppel is al meer dan 25 jaar samen, gehuwd en heeft twee meisjes. De vrouw heeft bij de politie verklaard dat ze tussen januari 2018 en oktober dit jaar heel vaak is mishandeld en bedreigd door haar man. Ze vreest voor haar leven. Als redenen voor zijn gedrag noemde de vrouw onder meer vermoedens van haar partner dat zij voor hem uitloopt en omgekeerd. Ook wordt hij agressief wanneer iets wat ze heeft gezegd hem niet bevalt.

Het is ook voorgekomen dat de man haar voor hun kinderen heeft mishandeld wat volgens de vrouw traumatische gevolgen heeft gehad voor één van de meisjes. Ze is onder behandeling van een psychiater. Echter, de verdachte beweerde dat zijn dochter niet door de thuissituaties in de war is geraakt, maar om een andere reden. De rechter verwees daarop naar verklaringen die het kind zelf bij de politie heeft afgelegd dat ze moe is geworden van de situatie en daarom bij haar oma wilde gaan wonen.

Gilbert P. ontkende niet dat hij zijn partner mishandelde en agressief gedrag vertoonde, maar hij zei dat hij elke keer weer ervoor zorgde dat het weer goed kwam. "We zijn vredelievend, ik doe steeds water bij de wijn." Zijn partner beaamde dit zelf ook, maar het gedrag van de man is blijvend.

De kantonrechter merkte op strenge toon op dat Gilbert P. een gedragsprobleem heeft waaraan hij moet werken. "U verstoort de orde in huis en dat u het elke keer goedmaakt, maakt de boel niet goed." Gilbert P. betuigde spijt en vroeg om een kans zodat hij kan werken aan zijn gedrag, maar de vrouw ziet dat niet zitten. "Ik ben moe geworden", zei ze met een mistroostige blik.

Het Openbaar Ministerie heeft twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek, geëist en een proeftijd van drie jaar. Als bijzondere voorwaarde is voorgesteld dat de verdachte tijdens zijn detentie door de Forensisch Maatschappelijke Zorg wordt begeleid. Op 7 januari 2021 doet de rechter een uitspraak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina