Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-securitybedrijven verrijzen als paddenstoelen

Covid-securitybedrijven verrijzen als paddenstoelen

04/12/2020 22:22 - Van onze redactie

PARAMARIBO - De maatregel van de regering dat mensen uit Nederland verplicht tien dagen in quarantaine moeten, met bewaking, blijkt een gat in de markt te zijn voor ‘snelle’ ondernemers. “Ik zie om mij heen securitybedrijven als paddenstoelen uit de grond verrijzen”, reageert Stanley Ravenberg, marketing en salesmanager van Mozart Security, tegenover de Ware Tijd.

Hij en anderen uit de sector vrezen dat dit mede tot gevolg zal hebben, dat er slechte diensten worden geleverd aan de klanten. "Het risico is groot dat veel van die bedrijven ongetrainde mensen inzetten", beaamt Cynara Wong A Foe, directeur van BSS Security. "Je kan niet pas een week bestaan en reeds willen meedraaien in de Covid-beveiliging. Van waar haal je plots zoveel getraind personeel?" vraagt zij zich af.

Zowel Ravenberg als Wong A Foe beaamt dat er een sterke vraag is naar Covid-beveiliging. Gisteren waren volgens het Covid-19-dashboard 1.432 mensen in quarantaine. Ravenberg denkt dat er hieromheen nog flink wat misgaat. "Op de eerste plaats denk ik dat een behoorlijk aantal mensen de zaak niet serieus neemt, tot zij op Schiphol zitten. Ik word regelmatig om vier en vijf uur in de ochtend gebeld door mensen die vragen of ik niet snel en kwitantie kan regelen. En dat kan niet."

De passagiers moeten een betalingsbewijs hebben als zij het vliegtuig in willen. Echter, Ravenberg denkt dat op de één of andere manier toch mensen door de mazen glippen. "Want hoe moet ik anders de aanwezigheid van een beveiligingsbedrijf op Zanderij verklaren, die mensen ronselt die nog geen beveiliging hebben geregeld", vraagt hij zich af.

Zowel Wong A Foe als Ravenberg wijst erop dat beveiligingsbedrijven niet vergunningplichtig zijn. Slechts inschrijving bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) is vereist. Vervolgens worden die bedrijven geplaatst op de contactenlijst van het BOG. Beide managers wijzen erop dat bonafide bedrijven hun personeel trainen en veelal gecertificeerd zijn.

Beiden laten blijken niet de concurrentie te vrezen, maar ze willen wel dat de branche gezond blijft en niet verpest wordt door eendagsvliegen, die erop uit zijn om "snel geld" te verdienen. "Ik denk dat hierop een antwoord moet worden geformuleerd", aldus Ravenberg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina