Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vluchten uit Cuba en Haïti gestopt

Vluchten uit Cuba en Haïti gestopt

03/12/2020 12:30 - Van onze redactie

Vluchten uit Cuba en Haïti gestopt

 

PARAMARIBO - De regering heeft vanaf woensdag alle inkomende vluchten uit Cuba en Haïti onmiddelijk stopgezet vanwege "dringende evaluatie van passagiers uit deze landen". De maatregel geldt voor de rest van de maand, maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid donderdag bekend tijdens een regeringspersconferentie.

De lijnverbinding met Nederland en Miami (via Georgetown, Guyana) vindt normaal voortgang. Velen vragen zich af waarom dat zo is gezien de zorgwekkende Covid-19-toestand in die twee landen. Ramadhin zei dat er wordt gewerkt met de classificatie van de situatie in die landen, die wekelijks wordt aangepast. "We kijken naar de code waarin die landen vallen. Er gelden dan specifieke voorwaarden aan het reizen." Momenteel zijn er 1,550 niet positieve personen in quarantaine, voornamelijk reizigers.

De Covid-19-situatie in Suriname is volgens de bewindsman "goed onder controle". Er is op dit moment een positiviteitscijfer van tussen de 1 en 4 procent aan geteste personen. Suriname wordt volgens de internationale gezondheidsreglementen van de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als een land met "sporadische gevallen of cluster cases". Mede vanwege het "gunstig" uitvallen van de code besloot de regering het luchtruim "partieel open te stellen met strenge voorwaarden", aldus Ramadhin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina