Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Charlon Kloof maakt seizoen af bij Fuenlabrada

Charlon Kloof maakt seizoen af bij Fuenlabrada

03/12/2020 16:07 - Terence Oosterwolde

Het contract van Charlon Kloof is verlengd tot het einde van het seizoen.

Het contract van Charlon Kloof is verlengd tot het einde van het seizoen. Foto: Liga Endesa  

PARAMARIBO - Het maandcontract van Charlon Kloof met de Spaanse profclub Fuenlabrada is opengebroken. De in Suriname geboren basketballer maakt het seizoen definitief af bij de Liga Endesa-club. “Charlon Kloof zal de kleuren van Urbas Fuenlabrada verdedigen tot het einde van het seizoen. De club heeft besloten de verlenging van de overeenkomst uit te voeren, waardoor we de rest van het jaar kunnen rekenen op Charlon”, meldde Fuenlabrada op zijn socialemediakanalen.

Kloof zegt tegen de Ware Tijd "blij" te zijn dat hij voor de rest van het jaar onder contract staat. "Want stanvastigheid is zeker wel goed, vooral in deze tijd. Dus daarmee ben ik zeker blij", beaamt hij. Kloof werd op 29 oktober binnengehaald door de Spanjaarden. Toen werd aangegeven dat de guard voor één maand was vastgelegd met de optie om daarna de verbintenis te verlengen tot het einde van het seizoen.

Op 19 november - aan de vooravond van het treffen met Ucam Murcia - zei Kloof in een interview met Fuenla TV dat hij zich steeds meer thuisvoelt bij Fuenlabrada. "De spelers en coaches raken gewend aan de manier waarop ik speel en ik aan hen", zei hij onder meer. De guard gaf ook aan dat er een geweldige team spirit is. "Ik hou het meest van hoe wij elkaar helpen en ondersteunen; als iemand valt, helpen we die op, als iemand scoort, juicht iedereen. Het is een erg leuke en goede ervaring."

Kloof, 30, heeft in de eerste maand vijf wedstrijden gespeeld bij Fuenlabrada, dat in drie van die duels de zege pakte. Tegen Casademont Zaragoza speelde hij het langst: tien minuten en 32 seconden. Zijn gemiddelde speeltijd ligt iets onder de zes minuten. Hij scoorde tot nu toe vier punten (een veldbasket en twee vrije worpen), pakte vijf rebounds en vier assists.

Het lange tijd op de bank zitten, is niet iets waar Kloof echt aan gewend is. "Ja, het wel frustrerend", geeft hij ruiterlijk toe. "Ik wil wel meer helpen, ik wil wel meer spelen, maar dat is een beetje het nadeel wanneer je midden van een seizoen aansluit. Het team heeft al een redelijke flow." Toch is Kloof niet van plan het kopje te laten hangen. "Nu is het meer geduldig zijn en wanneer mijn moment komt moet ik ervoor zorgen dat ik domineer", zegt hij strijdlustig."

Hoewel hij nog niet kan rekenen op veel tijd bij Fuenlabrada, bewijst Kloof wel in goede ritme te verkeren. Dat kwam tijdens de interlands met Nederland op 27 en 29 november tot uiting in de EuroBasket 2022-kwalificatiewedstrijden tegen Zweden (78-76) en Turkije (71-73). In de eerste partij stond hij 18:33 op het veld en kwam tot dertien punten (één three-pointer), drie rebounds, één assists en drie steals. Twee dagen daarna speelde hij 27:51 en registreerde zeventien punten (drie three-pointers), acht rebounds, drie assists en één steal.

Nu de interlandbreak achter de rug is, moet Kloof zich weer richten op Fuenlabrada, dat met vier zeges uit elf partijen de dertiende van negentien plekken bezet in Liga Endesa. Voor de rest van de maand staan er vijf duels op schema: zaterdag wacht het thuisduel met nummer elf Valencia in Pabellón Fernando Martín, op 13 december volgt de uitwedstrijd tegen nummer achttien Herbalife Gran Canaria, 20 december thuis tegen nummer vijftien RetaBet Bilbao Basket, 22 december uit tegen nummer zeven Unicaja en 27 december uit tegen nummer zeventien Coosur Real Betis.

Fuenlabrada is de derde Spaanse club van Kloof. Hij speelde eerder twee seizoenen voor Ucam Murcia (2017/2018 en 2018/2019) en werd eerder dit jaar na zijn revalidatie op een contract van twee maanden binnengehaald door MoraBanc Andorra. De club, die hem had ingelijfd als 'injury replacement', liet hem na een maand, waarin hij vijf wedstrijden speelde (gemiddelden van drie punten, 1 rebound en 1 assist), gaan. Hij werd vervolgens opgepakt door Fuenlabrada.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina