Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geduld pomphouders raakt op

Geduld pomphouders raakt op

02/12/2020 18:09 - Van onze redactie

SOL-pomhouders ontvangen een veel mindere marge dan de andere exploitanten.

SOL-pomhouders ontvangen een veel mindere marge dan de andere exploitanten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Exploitanten van servicestations beginnen het zat te worden dat hun organisatie, de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB) maar niet wordt ontvangen door minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innnovatie. “We proberen al twee maanden om de minister te spreken, maar het lukt niet”, zegt voorzitter Sirodjenie Jankie wat geïrriteerd tegen de Ware Tijd. De bond heeft in die periode al twee brieven gericht aan de bewindsvrouw met het verzoek te praten over zaken die misgaan in de sector en vooral ook over aanpassing van de winstmarge. “Maar het komt er maar niet van.”

De Ware Tijd belde de SSEB-voorzitter naar aanleiding van aanhoudende berichten dat de pompprijs voor brandstof weer aangepast zal worden. "Ik hoor die geruchten ook, maar net als u weet ik verder niets. Niemand zegt ons wat."

Jankie ziet graag dat de pomphouders als partners worden gezien. "We willen veranderingen van tevoren weten, waardoor ook wij ons kunnen voorbereiden. Maar zaken gebeuren zonder aankondiging en wij moeten maar kijken hoe wij het redden."

De bondsvoorzitter erkent dat de miskenning niet tijdens dit bewind is begonnen, "maar men gaat er wel mee door". Zij geeft aan dat toen de wisselkoers werd geünificeerd, de bond om een gesprek vroeg. Er werd verwezen naar de directeur, maar ook toen kwam het niet tot een gesprek.

Al bijkans zeven jaar is de winstmarge van de pomphouders niet verhoogd. "Maar wij hebben ook werknemers die een betere beloning moeten. Wij moeten ook die SRD 300 bonus ophoesten", sneert Jankie. Vooral de pomphouders van de SOL zijn de gebeten honden. Zij ontvangen al jaren een veel mindere marge dan de andere exploitanten. De SOL weigert die gelijk te trekken.

Jankie weet dat nadat de minister is aangeschreven, de leiding van de SOL is ontvangen op het ministerie. "Maar wij niet. Ik vraag mij af welke macht de SOL heeft over de overheid." De SSEB-voorzitter geeft aan dat haar organisatie zal blijven aandringen op het gesprek. "Maar men moet weten dat ondertussen ons geduld wel opraakt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina