Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zes jaar celstraf gewelddadige verkrachter

Zes jaar celstraf gewelddadige verkrachter

26/11/2020 03:30 - Van onze redactie

Zes jaar celstraf gewelddadige verkrachter

 

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft Gregory P. zes jaar gevangenisstraf opgelegd na een eis van zeven jaar. Clarence W. werd tot twee jaar veroordeeld. Tegen hem was drie jaar geëist door officier van justitie Rayshree Koendan.

De straf voor Gregory P. viel hoger uit, omdat hij twee vrouwen heeft verkracht op het Will Axwijk Sportcomplex (Sosis). Zijn vriend werd lager gestraft omdat die niet heeft verkracht, maar wel medewerking heeft verleend.

Het eerste geval heeft zich voorgedaan in april vorig jaar. Gregory P. bedreigde met een vuistvuurwapen een vrouw en een man die op het complex waren. De overvaller sommeerde de vrouw zich uit te kleden en vergreep zich aan haar, terwijl ze in bedwang werd gehouden door Clarence W.

Het tweede slachtoffer werd in september vorig jaar onder bedreiging met een mes verkracht door Gregory P. Toen ze weigerde mee te werken, sloeg hij haar met zijn vuist in het gezicht. Clarence W. was niet betrokken bij het tweede geval. Overigens, hij ontkent betrokkenheid bij de eerste aanranding. "Ik was wel daar, maar ik keek gewoon toe", verklaarde hij tegenover de rechter.

Ook zijn advocaat wees Nanhoe op de onschuld van zijn cliënt. De raadsman pleitte voor ontslag van rechtsvervolging omdat de verdachte volgens hem een verstandelijke beperking heeft. Clarence W. voerde in zijn laatste woord een humane reden aan voor een lagere straf. "Mijn moeder heeft hoge bloed en ik wil graag buiten zijn om haar te verzorgen." Gregory P. had niets te zeggen en wachtte gelaten zijn vonnis af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina