Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie heft beraad op: 'Dit land is van ons, KPS is van ons!'

Politie heft beraad op: 'Dit land is van ons, KPS is van ons!'

24/11/2020 18:41 - Donovan Mijnals

Mielando Atompai (m) wist de leden van de SPB - na het gesprek met vicepresident Ronnie Brunwijk (achter) zo ver te krijgen het beraad op te heffen.

Mielando Atompai (m) wist de leden van de SPB - na het gesprek met vicepresident Ronnie Brunwijk (achter) zo ver te krijgen het beraad op te heffen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het beraad van politieagenten is dinsdagavond rond kwart over zes opgeheven. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft succesvol bemiddeld tussen de Surinaamse Politiebond en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Het resultaat is dat alle onderinspecteurs die ervoor in aanmerking komen maandag worden bevorderd tot inspecteur derde klasse. Alle rekruten van de lichting 2019-2020 worden op 14 december conform de wettelijke regeling en opleidingsovereenkomst beëdigd en aangesteld als aspirant-agent van politie.

SPB-voorzitter Raoul Hellings onderstreepte dat de algemene ledenvergadering niet is afgesloten, omdat het vertrouwen is geschaad. In eerste instantie gingen de aanwezige manschappen niet akkoord, maar na nadere uitleg van secretaris Mielando Atompai gingen de leden overstag.

"We hebben gesproken en het ziet er goed uit", aldus Atompai. "Het was alles behalve makkelijk daarboven en dat hebben we aangetoond." Hij zei dat de alv niet wordt beëindigd, maar wordt verdaagd. Terwijl hij dat aangaf, scandeerde een lid "vastberaden, zonder vrees!"

Atompai gaf de garantie dat als er weer iets mis is, er binnen twee uren weer zal worden vergaderd. "Gelooft u me, u hoeft voor niets te vrezen. Dit land is van ons! KPS is van ons! En we gaan voor alles vechten", zei hij vurig. Hij onderstreepte voor "integere en kundige" politiemensen te gaan. "Als mensen niet deugen dan moeten ze opgedonderd worden."

Vicepresident Brunswijk zei dat partijen elkaar hebben gevonden. "Iedereen wordt beëdigd conform de wet." Hij benadrukte dat de regering-Santokhi/Brunswijk "geen grappen" met de politie moet maken. "Jullie moeten orde en rust handhaven in de samenleving en we rekenen op jullie. De regering staat achter jullie en gaat jullie ook ondersteunen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina