Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik ben een dwaas geweest'

'Ik ben een dwaas geweest'

24/11/2020 01:32 - Van onze redactie

'Ik ben een dwaas geweest'

 

PARAMARIBO - Edson L. heeft in zijn verhoor en laatste woord maandag de hand in eigen boezem gestoken en toegegeven dat hij grandioos in de fout is gegaan. Hij is op 28 september aangehouden met een schouder- en een vuistvuurwapen die hij kreeg van ene Silva.

Edson L. moest de spullen afgeven aan een onbekende persoon te Geyersvlijt. De wapens waren volgens de verdachte dicht geplakt in een doos waardoor hij niet door had dat het om verboden spullen ging. "Ik wist niet wat er in zat. Ik ben een dwaas geweest, ik moest hebben gekeken. Het is mijn fout geweest", antwoordde Edson L. snikkend op vragen van rechter Cynthia Valstein-Montnor en officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie.

De verdachte verklaarde dat hij Silva drie weken vóór zijn aanhouding had leren kennen voor een winkel. Als leverancier was hij bezig goederen te sjouwen toen de man hem complimenteerde over de wijze hoe hij werkte. De verdachte kreeg zonder enige tegendaad een honderd US dollar van Silva. "Hij zei me dat ik een harde werker ben en dat ik een soft kon kopen. Hij zei me ook dat hij me nodig zou hebben om goederen voor hem te leveren", veklaarde Edson L.

De twee hebben daarna elkaar nog een paar keer ontmoet en Silva heeft vaker geld gegeven. "Ik heb niets erachter gezocht. Misschien omdat ik op dat moment geen geld had. Maar ik zeg u eerlijk, ik dacht niet verder na", treurde Edson L. Nadat hij de doos met wapens niet kon afleveren omdat de onbekende persoon niet kwam opdagen keerde de verdachte terug met de doos. Echter, nog voordat hij de wapens terug kon geven aan Silva werd hij klem gereden door de politie.

Edson L. is uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Hij moet ook een boete van SRD 10.000 betalen of twee maanden extra in de bak zitten. Het vonnis van rechter Valstein-Montnor is conform de eis van de officier van justitie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina