Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman pleit voor versnelde ontwikkeling Kwintigebied

Granman pleit voor versnelde ontwikkeling Kwintigebied

23/11/2020 10:01 - Jason Pinas

Vicepresident Ronnie Brunswijk (l) hield granman Remon Clemens (r) voor dat het werk van grootopperhoofd veel uitdagingen kent.

Vicepresident Ronnie Brunswijk (l) hield granman Remon Clemens (r) voor dat het werk van grootopperhoofd veel uitdagingen kent. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Granman Remon Clemens van de stam der Kwinti’s wil versnelde ontwikkeling van zijn gebied. Tegenover de Ware Tijd zegt het grootopperhoofd, dat zaterdag door president Chandrikapersad Santokhi werd geïnstalleerd, dat vooral goed onderwijs en optimale gezondheidszorg prioriteit genieten. “Bun datra nanga skoro musu kon, dan a kondre kan draai. Den sani disi na belangrijk sani gi a binnenland. Ala den sani dati musu seti”, onderstreept Clemens. Hij is daarom blij met de toegezegde ondersteuning door de regering.

De granman stoort zich er aan dat stadse ondernemers veel geld uit het gebied halen, terwijl de Kwinti-gemeenschap zelf niets daarvan krijgt. "Moni e kemopo dape kon na foto maar unu no e feni noti. We zien de houttrucks dagelijks langs gaan maar ons gebied komt maar niet tot ontwikkeling," klaagt Clemens.

Ook districtscommissaris (dc) Erwin Linga van Sipaliwini (ressort Boven-Saramacca), onder wie dit gebied valt, merkt op dat de dorpen van Kwinti snel kunnen bloeien omdat er veel potentie is. "Zeker bij visserij, jacht, landbouw en toerisme. Als we dat goed op gang kunnen brengen zal de urbanisatie beperkt zijn. De mensen zullen immers dan werk hebben." De dc beseft wel dat door de slechte infrastructuur ontwikkeling van het gebied niet gemakkelijk zal zijn.

Vicepresident Ronnie Brunswijk wees de granman erop dat het werk van grootopperhoofd veel uitdagingen kent. Vooral door de slechte economische situatie van het land zal het extra zwaar zijn omdat de regering met weinig middelen zal kunnen inkomen. Het is volgens Brunswijk daarom belangrijk dat Clemens goede communicatie heeft met zijn stamgenoten. De regering- Santokhi/Brunswijk verzekerde dat het achterland niet in het vergeetboek zal geraken. Net als bij eerdere ontmoetingen met het traditioneel gezag beloofde Brunswijk ook aan deze granman dat het achterland versterkt zal worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina