Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: Thuisquarantaine slechts onder voorwaarden

Covid-19: Thuisquarantaine slechts onder voorwaarden

23/11/2020 21:27 - Van onze redactie

Covid-19: Thuisquarantaine slechts onder voorwaarden

 

PARAMARIBO - Suriname heeft momenteel 843 niet positieven in quarantaine, maar nu het luchtruim vanaf maandag gedeeltelijk is opengesteld zal dat aantal zeker toenemen. Epidemioloog Radjesh Ori zei maandagochtend tijdens de Covid-19-persconferentie dat gebleken is dat thuisquarantaine niet echt werkt. Besloten is daarom om weer over te stappen op hotelquarantaine.

Thuisquarantaine zal slechts onder bepaalde voorwaarden kunnen: hoge leeftijd (70 jaar of ouder), medische situatie of als er iemand is die garant wil staan. Ori gaf toe dat vooral landen van waar de meeste toeristen komen - hij noemde Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië - een hoog incidentiecijfer hebben. "Dat moeten wij voorkomen in Suriname. Een tweede golf moeten wij zo lang als mogelijk uitstellen. Dat het gaat komen weten we, maar we proberen het uit te stellen", aldus Ori.

Minister Armand Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme zei dat ondanks dat het luchtruim is opengesteld er beperkingen zijn op het aantal vluchten en het aantal passagiers per vlucht. Op de Mid-Atlantische Route mogen de SLM en KLM één keer per week vliegen en niet meer dan driehonderd passagiers elk vervoeren. SLM en Fly All Ways mogen twee regionale vluchten per week uitvoeren met steeds elk 115 man.

Net als zondagavond is er ook maandagavond slechts één nieuwe coronabesmetting gemeld. Het totaal voor Suriname staat daardoor op 5.297. Het aantal active cases dropte van 27 naar 23. Vijf mensen zijn in de afgelopen 24 uur Covid-19 vrij verklaard, waardoor dat totaal 5.173 werd. Het dodental (116) en patiënten in ICU (4) bleven ongewijzigd. In vergelijking met zondag zijn er nu drie mensen minder in ziekenhuizen (15 om 12) en één positieve minder in isolatie (8 om 7).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina