Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19: 'Kwestbare groepen meer beschermen'

Covid-19: 'Kwestbare groepen meer beschermen'

22/11/2020 20:27 - Van onze redactie

Covid-19: 'Kwestbare groepen meer beschermen'

 

PARAMARIBO - Volgens het dashboard op de officiële Covid-19-website van Suriname zijn er momenteel 27 active cases op een totaal van 5.296 besmettingen. In de afgelopen 24 uur testte één persoon uit district Commewijne positief op het coronavirus. De overige 33 mensen bleken niet te zijn besmet.

In het voorbije etmaal werden twee personen genezen verklaard en klom dat aantal naar 5.168. Er liggen momenteel vijftien burgers met Covid-19 in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Op de intensive care unit worden er vier personen verpleegd. Verder zijn er acht positief geteste burgers opgenomen in het isolatie veldhospitaal van het RZW. Het dodental (116) en aantal niet positieven in quarantaine (881) bleven ongewijzigd.

Eerder zondagavond zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat de Covid-19-statistieken van Suriname aantonen dat kwetsbare groepen - mensen met hoge bloeddruk, diabetes, obesitas of overgewicht en nierziekten - gevoeliger zijn voor de complicaties van het coronavirus. "Het is dus duidelijk dat wij als overheid deze kwetsbare groepen meer moeten gaan beschermen", aldus Ramadhin.

De cijfers van de Paho tonen volgens de bewindsman aan dat slechts 12 procent van de bevestigde gevallen de leeftijd van boven de zestig jaar had en 61 procent van de overledenen was boven de zestig jaar." Over de twee doden van 16 en 17 november zei de bewindsman dat deze personen voor langere periode op de intensivecareafdeling lagen. Ramadhin en zijn collega's Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) en Albert Jubithana (Transport, Communicatie en Toerisme) beleggen maandagochtend een persconferentie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina