Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman Forster officieel geïnstalleerd

Granman Forster officieel geïnstalleerd

21/11/2020 00:00 - Jason Pinas

President Chandrikapersad Santokhi (l) kijkt toe terwijl een geestelijke de zegen uitspreekt over granman Jozef Forster. Het grootopperhofd van de Paramaccaners is vrijdag officieel door het staatshoofd geïnstalleerd.

President Chandrikapersad Santokhi (l) kijkt toe terwijl een geestelijke de zegen uitspreekt over granman Jozef Forster. Het grootopperhofd van de Paramaccaners is vrijdag officieel door het staatshoofd geïnstalleerd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Ik wil graag een goede samenwerking met de centrale overheid. Ik ga daarom mijn best doen om een goede verstandhouding te hebben met de districtscommissaris en de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport.” Zo sprak granman Jozef Forster vrijdag kort nadat hij in het presidentieel paleis door president Chandrikapersad Santokhi officieel was geïnstalleerd als het nieuwe grootopperhoofd van de stam der Paramaccaners. In culturele klederdracht gestoken kwamen gezagsdragers uit verschillende delen van het binnenland om de plechtigheid mee te maken.

Volgens minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport is er met de installatie van Forster een vruchtbaar zaad geplant in de bodem van de paramaccaanse gemeenschap. "Dit zaad zal uitgroeien tot een boom die veel vruchten zal dragen en daarmee een significante bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de paramacaners", aldus de bewindsvrouw. Ze verzekerde Forster dat de regering hem in het ontwikkelingsproces van zijn gebied altijd zal bijstaan.

Vicepresident Ronnie Brunswijk riep de stam op het grootopperhoofd de volle ondersteuning te geven. Volgens hem zal de granman alleen dan succes hebben in zijn werk. Brunswijk: "Jullie moeten hem niet alleen ervoor laten staan. Het is jullie plicht om hem te blijven ondersteunen in het werk. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de Paramaccaners."

Ook president Santokhi vroeg om ondersteuning van de granman. Het staatshoofd zei verder dat het traditioneel gezag moet worden versterkt. Dat is één van de prioriteiten van de huidige regering. Daarnaast is de grondenrechtenkwestie hoog op de agenda van Santokhi. Net als Brunswijk wil de president zich ook sterk maken voor betere gezondheidszorg en verbetering van het onderwijs in het binnenland. Het staatshoofd beloofde de granman dat deze zaken samen met het traditioneel gezag zullen worden aangepakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina