Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Tarieven van Telesur direct terugdraaien'

'Tarieven van Telesur direct terugdraaien'

20/11/2020 16:07 - Arjen Stikvoort

Albert Alleyne van de Consumentenkring heeft moeite met de tarieven van Telesur.

Albert Alleyne van de Consumentenkring heeft moeite met de tarieven van Telesur.  

PARAMARIBO - Het bedrijfsleven heeft geen hart voor de penibele situatie waarin de burger zich bevindt. Ik vind dat we in deze periode niet zo met elkaar mogen omgaan. Consumenten moeten inleveren, terwijl het bedrijfsleven met die enorme prijsopdrijvingen floreert.” Dit zegt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname, tegen de Ware Tijd.

Hij noemt als voorbeeld Telesur die de unificatie van de koers heeft aangegrepen om de tarieven fors te verhogen. Hij is verbolgen over de enorme prijsstijgingen van het internet en de telefonie. "Telesur heeft niet alleen conform de unificatiekoers verhoogd, maar ook nog eens de impulstarieven verdubbeld. Die moeten per direct worden teruggedraaid", vindt Alleyne.

De prijsvechter schrijft in een brief aan het telecombedrijf dat per 1 oktober het uniformtarief verhoogd heeft van 0,0175 US dollar per impuls naar 0,03 US dollar, ofwel een toename van meer dan 71 procent. "Zonder dat er een behoorlijke verklaring is gegeven aan de client." Terwijl de wereldwijde tendens is het verlagen van de nationale gesprekskosten door bijvoorbeeld het aanbieden van bundels tegen een scherp tarief voor onbeperkt bellen, ook naar mobiele lijnen, zegt Alleyne.

Hij is ook gebelgd over de enorme prijsopdrijving van het internet. "De internetabonnementen zijn bijna met 100 procent verhoogd." Onredelijk vindt Alleyne, want acht van de tien mensen gebruikt niet eens de dure internationale bandbreedte, maar alleen lokaal internet. Hiervoor zou volgens hem de telecomaanbieder met een voordeliger pakket kunnen komen, dat voor scholieren, seniorenburgers en lokaal werkende ondernemers financieel toegankelijk is. Actie voeren heeft volgens hem geen zin. "Je stem laten horen wel. Er komt een gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk. Ik wil dit heel graag aan hem voorleggen."

Eric Comvalius klaagt steen en been over de verhoogde internetprijzen. "WiFi is niet alleen duurder geworden, maar ook nog eens veel trager. Wat zeg je daarvan?" Zijn maandelijkse rekening van SRD 150 zag hij oplopen naar SRD 300. "Ik zie de prijzen graag weer droppen en de dienstverlening terug naar de beloofde snelheid." Henri-Claude d'Haiti heeft geen vaste aansluiting. Hij koopt beltegoed. "Minder belminuten, voor dezelfde prijs."

Jennis Asraf van Telesur zegt tegen de Ware Tijd dat het bedrijf net als diverse ondernemingen in Suriname werkt met de officiële koers van de Centrale Bank van Suriname van SRD 14,29 voor de US dollar. "Dit is vooraf via meerdere kanalen en media gecommuniceerd. Alle aanpassingen zijn vooraf gepubliceerd op de website en openbaar gemaakt."

Asraf laat weten dat vanwege de groeiende rol van internet in het dagelijks leven, het bedrijf de gemeenschap tegemoetkomt met een koerskorting op de vaste internetaansluitingen. "De internetabonnementen worden berekend tegen een koers van 12,50." Telesur biedt mensen met een kleinere beurs de ruimte om een 'sociaal' internet pakket te kiezen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina