Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CLO wacht besluit regering af

CLO wacht besluit regering af

19/11/2020 05:50 - Euritha Tjan A Way

CLO wacht besluit regering af

 

PARAMARIBO - De protestactie op straat die de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) had aangekondigd gaat voorlopig niet door. “We hebben gezegd dat de regering ons moet ontvangen en dat is gebeurd. We zijn respectvolle mensen, dus we geven de regering de tijd”, meldt CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan de Ware Tijd. Dat betekent volgens hem niet dat de actie is afgeblazen. “We blijven in beraad, dus we zijn actieminded.” De regering heeft de CLO gevraagd om volgende week vrijdag weer te praten waarna de vakcentrale een besluit zal nemen, aldus de bondsman.

De CLO-leden uitten dinsdag tijdens de vergadering van de vakcentrale hun misnoegen over de stijgende winkelprijzen en eisten dat het hoofdbestuur gisteren moest worden uitgenodigd door de regering. Als dat niet zou gebeuren zouden straatacties gevoerd worden. "Wij hebben de regering duidelijk gemaakt dat wat zij heeft gedaan niet goed is. Terwijl we on speaking terms zijn gaat de president in het binnenland heel iets anders verkondigen. We zijn niet tegen de uitkering van SRD 300 die is beloofd, maar de twk willen we deze maand wel hebben. Unu no kan libi den sma nanga angri", zegt Hooghart.

Volgens hem leven mensen in overheidsdienst, die staan onderaan de maatschappelijke ladder al twee jaar van die twk. "Het is dan onmaatschappelijk om het af te schaffen. Voor een schoonmaakster met een salaris van SRD 2.500 bedraagt de twk SRD 625. De prijzen in de winkels zijn met 200 en 300 procent gestegen. Als de mensen naar de dokter gaan, moeten ze hoge bedragen betalen voor hun medicijnen. Dit kan niet!"

Hooghart merkt op dat niet alle 51.693 ambtenaren - een aantal dat genoemd is tijdens de recente begrotingsbehandeling - de twk moeten krijgen. "Het gaat om mensen die vanaf 2017 in dienst zijn. Nieuwe mensen maken er geen aanspraak op." De CLO-voorzitter merkt op dat het aantal ambtenaren niet door één regering zo is toegenomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina