Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouva deponeert smaad- en lasterklacht bij politie

Bouva deponeert smaad- en lasterklacht bij politie

19/11/2020 17:16 - Van onze redactie

PARAMARIBO - NDP-assembleelid Melvin Bouva heeft donderdag bij de politie van bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en laster. Hij deed aangifte tegen ene Radjindrekoemar Ramdhani en tegen Facebook-pagina Kwasibita Nieuws. Ramdhani heeft eerder deze week op zijn Facebook-pagina beschuldigingen gedaan over Bouva, die de parlementariër kwalificeert als ongefundeerd en verregaand.

Ramdhani stelde onder andere dat Bouva als projectleider van Naschoolse Opvangproject de politicus SRD 126 miljoen heeft verduisterd. Voorts zou hij via de Wegenautoriteit SRD 3 miljoen hebben ontvangen voor het uitvoeren van een vlaggenproject in verband met de onafhankelijkheid. Bouva deed ook aangifte tegen Kwasibita Nieuws omdat deze eerder dit jaar ook "onterechte beschuldigingen en valse informatie" over hem heeft verspreid.

Bouva typeert de aantijgingen als leugen en lasterpraat bedoeld om hem persoonlijk en politiek te schaden. "Deze kunnen echter met vaststaande feiten worden ontkracht", zegt het assembleelid in een persbericht. Aangegeven wordt dat hij nimmer was aangesteld als projectleider bij Naschoolse Opvang en was hij ook niet verantwoordelijk voor de uitvoering of financiële zaken daarvan. Ook heeft hij op geen enkele manier diensten geleverd en direct of indirect financiële middelen uit voornoemd project ontvangen.

Als voorzitter van de vaste commissie Onderwijs in het parlement was Bouva ook evenals de overige leden belast met de wet- en regelgeving en de controle op de uitvoering daarvan, staat in het persbericht. Verder wordt gemeld dat onderzoek is gedaan naar de gang van zaken bij de uitvoering van het project en noch in het Evaluatie Rapport noch in het Clad-rapport "een concrete beschuldiging of verwijt wordt gemaakt aan zijn adres". Uit dit onderzoek zou verder blijken dat zijn naam ook op geen enkele manier in deskrediet is gebracht.

"In voornoemde rapporten, waarnaar wordt verwezen, zijn de feitelijk betrokkenen en omstandigheden onomwonden genoemd en publiekelijk beschikbaar". Kwaadsprekers hebben tot nu toe hun beschuldigingen niet met bewijzen kunnen onderbouwen. Het bleef bij "ongeverifieerde holle kreten, voornamelijk van politieke tegenstaanders". De politicus zegt verder ook  nimmer te zijn betrokken bij de uitvoering van een vlaggenproject van de Wegenautoriteit of de levering van voeding voor quarantaine.

Bouva vindt het betreurenswaardig dat ondanks gebrek aan bewijs "onder politieke motieven deze zaken ongefundeerd en ongeverifieerd worden verspreid". De tendens dat regeringfunctionarissen en politici, politieke tegenstaanders op een dergelijke manier, vaak onterecht, bekladden en criminaliseren is erg zorgelijk, zegt hij. Toch voelt hij zich niet geïntimideerd.

"Ik zal niemand het recht geven om op welke wijze dan ook onterecht mijn eer en goede naam aan te tasten. Ongeacht de aanvallen en de pogingen mij politiek te schaden zal ik nationaal zowel internationaal -als president van het Forum van Jonge Parlementariërs van de Inter Parlementaire Unie- ongestoord mijn werk voortzetten", stelt de volksvertegenwoordiger.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina