Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eén verdachte in vernielingszaak kabinet vicepresident naar huis

Eén verdachte in vernielingszaak kabinet vicepresident naar huis

18/11/2020 18:20 - Ivan Cairo

Eén verdachte in vernielingszaak kabinet vicepresident naar huis

 

PARAMARIBO - Eén van de verdachten in de geruchtmakende vernielings- en verduisteringszaak waarin ook ex-vicepresident Ashwin Adhin als verdachte geldt wordt woensdag op last van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Officier van Justitie Nirmala Maikoe besliste na de voorgeleiding van de vier aangehouden verdachten in deze zaak, dat Antonio K. in vrijheid dient te worden gesteld. De zaak van medeverdachten Adhin, Amien D. en Vijendra R. werd doorverwezen naar de rechter-commissaris.

Het verhoor van elk van de verdachten door de officier van justitie zou naar de Ware Tijd verneemt zeker anderhalf uur hebben geduurd. Daarna werden ze overgebracht naar het parket van de rechter-commissaris (rc). Op basis van artikel 54a van het wetboek van Strafvordering zal door de rc worden getoetst of hun inverzekeringstelling rechtmatig is. Deze drie verdachten zijn intussen reeds door de rechter-commissaris gehoord. Zij heeft aangegeven dat ze donderdag een besluit neemt.

Dit heeft als gevolg dat Adhin, Amien D. en Vijendra R. nog minstens een nacht in een politiecel zullen doorbrengen. Naar verluidt zouden verklaringen zijn afgelegd dat op instructie van de ex-vicepresident de goederen zijn vernield. Dat zou zijn gedaan, omdat een onderzoek naar de artikelen gaande was en aan het licht zou komen dat de apparatuur niet was "afgeschreven" zoals aanvankelijk bij de overdracht na aantreden van de nieuwe regering was aangegeven.

Adhin werd maandag gearresteerd, de overige verdachten enkele dagen eerder. De mannen worden verdacht van verduistering en vernieling van media-apparatuur van het kabinet van de president. Ook zou er naar verluidt valsheid in geschrifte zijn gepleegd. De partij van de ex-vicepresident, NDP, heeft woedend gereageerd op zijn aanhouding. In een verklaring wordt de inverzekeringstelling gekwalificeerd als een politieke aanval van de regering om hem en de NDP te beschadigen.

Woensdagavond houdt de partij een structurenvergadering in hoofdkwartier Ocer om zich verder uit te laten over deze zaak. De advocaat van ex-vicepresident Adhin vindt dat deze zaak op een andere manier diende te worden aangepakt waarbij de wet In staat van beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers de leidraad zou moeten zijn. Adhin heeft volgens de raadsman opgetreden als gewezen politieke ambtsdrager. De verwijten die hem gemaakt worden, zijn dus ambtsgerelateerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina