Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Daniëlle Veira: 'Gerechtigheid is geschied'

Daniëlle Veira: 'Gerechtigheid is geschied'

16/11/2020 08:06 - Ivan Cairo

DNV-directeur Daniëlle Veira benadrukt dat er geen enkel verband tussen haar en Greg F. is.

DNV-directeur Daniëlle Veira benadrukt dat er geen enkel verband tussen haar en Greg F. is. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Met het schrappen van passages door de Nederlandse misdaadverslaggever Gerlof Leistra in 'De drugsmaffia dicteert' is gerechtigheid geschied, zegt Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid. In het boek, dat in oktober uitkwam, legde Leistra een link tussen haar en Greg F., een onderwereldfiguur in Nederland die "goed contact" met Veira zou hebben. "Zij geldt als een vertrouweling van Bouterse", schrijft hij.

Veira noemt het frappant dat andere personen met voornaam en initialen worden genoemd, maar dat haar naam er voluit stond. Ze vindt dat de connectie die is gemaakt haar leven en dat van haar gezinsleden in gevaar brengt en ook negatieve invloed kan hebben op haar functioneren als de topveiligheidsadviseur van de president. Bovendien bestaat er geen enkel verband tussen haar en Greg F., zegt Veira.

Haar advocaat Aroon Gonesh bereikte overeenstemming met Leistra om de gewraakte passages te schrappen. "Ik ben blij dat gerechtigdheid is geschied. Volledige genoegdoening zal er mogelijk nooit zijn, maar de verklaring van de schrijver betekent wel al veel."

Ze zegt dat valse aantijgingen vaak in eigen land beginnen met onjuiste berichtgeving of informatie. "Die vindt dan z'n weg naar het buitenland met alle gevolgen van dien." Ze voegt eraan toe dat de Surinaamse media goed onderzoek kunnen verrichten, door hoor en wederhoor toe te passen.

Veira: "Het boek beschrijft de drugscriminaliteit van Nederland, telt 273 pagina's en op pagina 197 komt de naam Daniëlle Veira voor. En dat deel haalt de krant in Nederland. Waarom en met welk doel?" Het is goed dat lokale functionarissen verantwoordelijk worden gehouden voor hun stappen, "maar het is ook goed er op te vertrouwen dat ze hun werk naar eer en geweten doen".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina