Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scheek wil ook beheer over campus Para

Student Housing Campus Village wil beheer over campus Para

15/11/2020 06:00 - Arjen Stikvoort

Alle kamers van Surinames Student Housing Campus Village zijn nu bezet.

Alle kamers van Surinames Student Housing Campus Village zijn nu bezet. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Student Housing Campus Village wil naast het beheer van de huidige studentenhuisvesting bij de Anton de Kom Universiteit ook beheerder worden van een soortgelijke voorziening in district Para, waarvan de bouw in de startblokken staat. Dat project zal zowel mulo- als middelbare scholen en ruim elfhonderd leerlingen herbergen. De bijbehorende huisvesting voor kinderen uit voornamelijk het binnenland zal plaatsbieden aan bijna zeshonderd man. Het is die faciliteit waarvoor directeur Emanuel Scheek zich inzet om ook het beheer over te krijgen.

"Wij hebben inmiddels de ervaring en expertise en zouden het complex op een verantwoorde en adequate manier kunnen beheren. Het zou mooi zijn als de overheid ons ziet als dé entiteit om studenten namens haar te huisvesten", zegt Scheek tegen de Ware Tijd.

Het nieuwe complex moet over ongeveer een jaar gereed zijn. Het project is begroot voor achttien miljoen US dollar. De bouw wordt gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank die een Turks bedrijf heeft aangezocht voor de uitvoering. Wel is de eis dat minstens de helft van de arbeidskrachten Surinamer moet zijn.

Brian del Prado, bouwkundig ingenieur van het project, vertelt dat 95 procent van de omwonenden blij is met de bouw van het studenten- en scholencomplex. "Men is dolenthousiast, ook omdat bij zowel de bouw als exploitatie veel werkgelegenheid voor het district zal ontstaan." Del Prado noemt onder meer schoonmaak- en kantinewerkzaamheden. "We hopen dat het een grote push voor het district wordt, waarbij natuurlijk educatie en onderwijs voorop staan."

Districtscommissaris Marlène Joden beaamt de toegevoegde waarde. "Het is voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis dat Para hiermee te maken krijgt. We krijgen daarmee ook laboratoria voor de leerlingen. Het is een grote toegevoegde waarde voor het district." De bouw van het project zal naar verwachting over een maand beginnen, nadat water en elektriciteit aangelegd zullen zijn.

Scheek is over het algemeen tevreden met hoe het loopt met de studentenhuisvesting bij de universiteit. Alle kamers zijn momenteel bezet. Een minpunt noemt hij de niet optimale internetverbinding van Telesur. Het internet valt vaak uit. "Behalve dat het een belemmering is voor de studenten, is het voor het personeel ook lastig, omdat onze contactnummers over dezelfde internetlijn gaan. Als het internet uitvalt, kunnen we bellen noch gebeld worden." Jennis Asraf, manager Corporate Communications van Telesur, bevestigt de storing. "De technici zijn ermee bezig en doen er alles aan deze zo snel mogelijk op te lossen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina