Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Janiek Pomba krijgt ondersteuning Suribet

Janiek Pomba krijgt ondersteuning Suribet

15/11/2020 12:09 - Marinio Balsemhof

Janiek Pomba passeert in december 2019 als eerste de finishlijn tijdens de 10K van Staatsolie in district Saramacca.

Janiek Pomba passeert in december 2019 als eerste de finishlijn tijdens de 10K van Staatsolie in district Saramacca. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - Janiek Pomba, winnaar van onder meer de Srefidensi Marathon 2019, de zeventiende Bigi Broki Waka 2020 en recent de South American 10K Road Race Classic, plukt de vruchten van zijn succes. De jonge atleet van vereniging Pondobasi uit Brokopondo kan de komende periode op materiële en immateriële steun van Suribet rekenen. Hij is als ambassadeur verbonden aan het sportbettingbedrijf.

Pomba zegt tegen de Ware Tijd "erg blij" te zijn met de ondersteuning. "Het is goed voor mijn atletiekcarrière en studie", reageert hij. De atleet denkt dat hij door deze steun zich beter kan concentreren op de sport en dat het zijn prestaties zeker zal verhogen.

Hij wijst erop dat tegenwoordig alles steeds duurder en moeilijker wordt en dat het inboet aan concentratie. Door Suribet kan hij hij zich volledig richten op zijn studie en sportcarrière. Pomba wil zijn prestaties zodanig verhogen dat het bedrijf hem voor nog langere tijd steunt.

De atleet zegt dat de samenwerking met Suribet is gerealiseerd door tussenkomst van de voorzitter van de politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). "Ronny Asabina woont niet ver van mij in Brokopondo en ziet hoe ik train en veel opoffer", geeft Pomba aan. "Hij had beloofd steun voor mij te zoeken en dit is het geworden."

Nicole van Varsseveld, marketingmanager van Suribet, schrijft in een persbericht dat het bedrijf "bijzonder onder de indruk" is van Pomba. "Hij is zich bewust van zijn rol als voorbeeldfiguur en neemt zijn training heel serieus. Naast goede resultaten op het gebied van de atletieksport zet hij zich ook goed in op school."

Volgens haar wil de hardloper er steeds aan werken zijn eigen personal best te verbeteren. "Deze ideologie past helemaal bij onze bedrijfsvoering. Het streven om continu jouw eigen personal best te overtreffen. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking." Suribet is ervan overtuigd dat met de nodige ondersteuning deze jonge atleet en Natin-student het heel ver zal schoppen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina