Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Debuutexpo Kevin 'Kidcastic' Thompson

Debuutexpo Kevin 'Kidcastic' Thompson

15/11/2020 08:08 - Shanavon Arsomedjo

De veelzijdige Kevin 'Kidcastic' Thompson is de zesde Artist in Residence in een reeks van tien die exposeert in Zus & Zo.

De veelzijdige Kevin 'Kidcastic' Thompson is de zesde Artist in Residence in een reeks van tien die exposeert in Zus & Zo. Foto: FB Zus & Zo  

PARAMARIBO - “Net zoals een schilderdoek voor een kunstenaar zijn canvas is, zo is mijn kleding mijn canvas voor mijn ontwerpen. Precies zo is mijn beeld mijn canvas voor mijn video’s en is mijn omgeving mijn canvas, wanneer ik dans.” Dit zegt Kevin ‘Kidcastic’ Thompson, die niet alleen kledingontwerper, maar ook videograaf en danseris.“Daar ga ik los en uit ik mijn talent, emoties en gevoelens.”

Vanaf vrijdag laat hij aan het publiek zien hoe hij gebruikmaakt van zijn canvas. Dit doet hij als zesde Artist in Residence, georganiseerd door Zus & Zo, in samenwerking met andere partners. Donderdag vond, in bijzijn van genodigden, familie en vrienden, de opening van zijn debuutexpo 'Afro Freedom' plaats. Vanaf vandaag tot en met maandag is de expo open voor het publiek.

Kidcastic is geen onbekende in de Surinaamse samenleving, maar wat heel weinig mensen weten is dat kunst bij hem begon met schilderen. Daarom heeft hij voor zijn debuutexpo besloten om dit talent ook naar voren te brengen. In de komende vier dagen beantwoordt hij de vraag die steeds aan hem gesteld wordt. "Dus vraag je je af wat deze jonge ondernemer en kunstenaar allemaal doet? Bezoek dan mijn expo en je vraag wordt beantwoord", glimlacht hij.

De schilderijen van Kidcastic staan allemaal in lijn met zijn thema 'Afro Freedom'. Hij heeft voor dit thema gekozen, omdat de black community' al heel lang vecht voor gelijkheid. Met zijn expo laat hij ook zijn stem horen. "Ik wil dat wanneer mensen in mijn wereld stappen, zij zich niet verbonden voelen aan een kleur, regel, godsdienst of iets anders dat een mogelijke barricade vormt of lijn trekt. Bij mij is iedereen gelijk aan elkaar." Nieuwe collectie

Vrijdag lanceerde Thompson ook zijn nieuwe kledingcollectie van zijn merk 'KidArt Clothing'. Hij is ongeveer vijf maanden bezig geweest met het uitdenken van een concept en het maken van zijn ontwerpen. Deze collectie bestaat voornamelijk uit hoodies en sweaters met een Afrikaanse tint. Bij de introductie heeft hij gewerkt met eenzelfde patroon, maar het is wel de bedoeling met meerdere patronen African print uit te komen. Speciaal aan de eerste kledingstukken is dat hij de African print van een hele goede vriend heeft gekregen. Op de laatste twee expodagen zal de artiest ook zijn danskunsten laten zien via dansoptredens. Zondag vinden vanaf elf uur 's morgens foto-, film- en dansworkshops plaats.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina