Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS-hoofdbestuur maakt zich niet druk om strubbelingen

NPS-hoofdbestuur maakt zich niet druk om strubbelingen

14/11/2020 05:54 - Ivan Cairo

Hesdy Pigot vindt dat de ontevreden personen spijkers op laag water zoeken.

Hesdy Pigot vindt dat de ontevreden personen spijkers op laag water zoeken. Foto: FB NPS  

PARAMARIBO - Het hoofdbestuur van de NPS, althans een deel daarvan, ligt niet wakker van de ontevredenheid bij partijleden. Zodra er verkiezingen in de partij gehouden moeten worden is er altijd “dyugudyugu". Ook nu is het niet anders, zegt hoofdbestuurslid Hesdy Pigot tegen de Ware Tijd. Als voorbeeld noemt hij de periode toen de actiegroep Trefpunt-2000 een gooi deed naar het leiderschap van de partij.

De voorzitters van de afdelingen Para, Saramacca en Marowijne stuurden deze week een gezamenlijke brief naar de partijleiding waarin zij misnoegen uiten over de gang van zaken rond de aangekondigde verkiezingen voor een nieuw congres- en hoofdbestuur. Men valt vooral over de volgens hun zeer krappe termijnen om afdelingsvergaderingen te houden en kandidatenlijsten in te dienen.

Intussen heeft de voorzitter Para zich gedistantieerd van de brief en noemt het medeondertekenen een "vergissing". Ook zijn collega van Marowijne heeft zijn steun aan de brief ingetrokken. Echter, een groep, onder wie enkele hoofdbestuursleden, heeft in een afzonderlijke brief ook min of meer dezelfde bezwaren geopperd en zelfs met juridische stappen gedreigd.

"Men zoekt gewoon spijkers op laag water." Zo typeert Pigot de argumenten van de ontevreden mensen. Hij merkt op dat de brief van de drie afdelingsbesturen een soloactie is van de voorzitters. De rest van het bestuur is niet op de hoogte van deze actie." Pigot stelt dat terwijl de voorzitter van de afdeling Para zijn beklag doet dat het hoofdbestuur ondemocratisch handelt, in de afdeling zwaar wordt gemopperd over zijn ondemocratische handelingen. "Hij zou dus de laatste moeten zijn die praat over ondemocratisch handelen."

Pigot vraagt zich af hoe het komt dat de overige afdelingen geen moeite hebben met de termijnen. "Als de ontevredenheid zo groot is als de mensen beweren zou het toch geen probleem moeten zijn om snel mensen te vinden die zich kandidaat willen stellen? De overige NPS-afdelingen hebben al vergaderingen gehouden. De mensen moeten gewoon vergaderen, dit melden bij het congresbestuur en ook moeten ze de presentielijst opsturen."

Pigot blijft erbij dat het congresbestuur, dat de verkiezingen organiseert, niet in strijd met de statuten handelt. Dat er wordt geklaagd dat de partijleiding de structuren niet formeel heeft geïnformeerd over de inwerkingtreding van de gewijzigde partijstatuten vindt hij een vergezocht argument. "De gewijzigde statuten zijn naar alle afdelingen verzonden en alle personen kunnen een exemplaar verkrijgen bij drukkerij DAG. De statutaire organen hebben er elk één ontvangen. Overigens, de mensen hebben de statuten zelf goedgekeurd op het congres", zegt Pigot.

Het verbaast hem dat terwijl een aantal van de klagers een rechtszaak tegen het hoofdbestuur heeft aangespannen om zo snel als mogelijk verkiezingen te houden, dezelfde personen nu vragen dat de verkiezingen worden verschoven naar maart volgend jaar. De stembusgang is geprikt voor volgende maand. Vrijdag was de laatste dag van kandidaatstelling. De lijst met de zittende voorzitter Gregory Rusland was de enige die is ingediend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina