Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sowma-Sumter vervangt Ramdin bij Newmont

Sowma-Sumter vervangt Ramdin bij Newmont

12/11/2020 15:30 - Van onze redactie

Sowma-Sumter vervangt Ramdin bij Newmont

 

PARAMARIBO - Shirley Sowma-Sumter is nieuwe directeur Externe Relaties bij Newmont Suriname. Dat meldt het goudproductiebedrijf donderdag. Zij komt in de plaats van Albert Ramdin die het bedrijf in juli dit jaar verliet en als minister werd benoemd in de nieuwe regering. Sowma-Sumter is officieel gestart op maandag 9 november 2020.

Als senior-director zal zij het voortouw nemen bij de initiatieven om constructieve relaties op te bouwen en te onderhouden met de regering van Suriname, gemeenschappen en andere belangrijke lokale en buitenlandse stakeholders voor het bedrijf en de operatie. "Ze zal consolideren en voortbouwen op onze goede trackrecord van partnerschapontwikkeling en het doel van het bedrijf om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw", stelt Newmont Suriname.

Voordat Sowma-Sumter bij Newmont in dienst trad ze algemeen directeur van C. Kersten & Co. en dealer principal van de Caterpillar Dealer in Suriname. Tijdens haar periode bij Kersten, waar ze eveneens vijf jaar als directeur Financiële Zaken werkte, transformeerde zij het bedrijf met succes tot een bloeiende en veerkrachtige organisatie met een solide basis voor duurzame groei. Gedurende haar carrière heeft ze veel ervaring opgedaan in de sector en topmanagementfuncties vervuld in diverse sectoren, waaronder het bankwezen, bedrijfsadviesdiensten en bedrijfsfinanciering.

"Newmont's toewijding om resources te ontwikkelen op een manier die mensen beschermt, mensenrechten respecteert, lokale economische ontwikkeling stimuleert en het milieu beschermt en nauw samenwerkt met lokale gemeenschappen en andere belanghebbenden door het onderhouden van relaties die op basis zijn van vertrouwen en wederzijds respect" is één van de redenen waarom ze besloot om zich bij het bedrijf aan te sluiten, aldus Newmont Suriname. Sowma-Sumter is ervan overtuigd dat ze kan bijdragen aan de doelen van Newmont voor verdere groei tot een duurzame en veilige onderneming in Suriname en om het bedrijf te positioneren om een nog inclusievere corporate citizen te worden in Suriname.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina