Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik heb hem niet geslagen!'

Politieman ontkent mishandeling bestuursambtenaar

11/11/2020 08:03 - Van onze redactie

Politieman ontkent mishandeling bestuursambtenaar

 

PARAMARIBO - Politieman Radjes B. heeft dinsdag tegenover rechter Duncan Nanhoe ontkend dat hij bestuursambtenaar Felayno Elliot heeft mishandeld op 19 september. De agent vermoedt dat het slachtoffer de barst aan zijn lippen heeft opgelopen doordat hij zich heeft verzet.

"Ik heb hem niet geslagen!" benadrukte de agent alle vier keren toen de rechter hem confronteerde met de mishandeling. Elliot werd aan de Van Idsingastraat staande gehouden omdat hij rond twee uur in de ochtend - nadat de avondklok was ingegaan - nog op straat was. De zaak liep uit de hand, maar de Radjes B. zegt dat hij niet verkeerd heeft gehandeld. "Hij heeft me juist gestoten. Ik heb zelf ook letsel opgelopen", antwoordde hij op vragen van officier van justitie Rayshree Koendan.

Radjes B. was in oktober in verzekering gesteld maar zijn voorlopige hechtenis is intussen opgeschort op verzoek van advocaat Hedly Derby. De politieman verklaarde dinsdag dat het slachtoffer zich niet kon legitimeren als bestuursambtenaar. Hij was wel in uniform maar kon Radjes B. en een collega niet overtuigen met bewijs waarom hij op dat tijdstip nog op straat was. De verdachte beweert dat Elliot niet eens een ID-kaart bij zich had.

Toen hem werd voorgehouden dat hij naar de Politie Academie zou worden overgebracht voor verdere afhandeling van de zaak ging het slachtoffer tekeer. Radjes B. wilde hem in de boeien slaan, maar Elliot wilde zijn bevelen niet opvolgen. "Hij ging in zijn rugtas; het was donker op de plek dus ik dacht dat hij naar iets zocht om me aan te vallen", beweerde de verdachte op vragen van de rechter.

Volgens een collega van Radjes B. heeft de agent het slachtoffer wel geklapt in het gezicht. Tijdens het vooronderzoek heeft de collega verklaard dat het slachtoffer tekeer ging in het dienstvoertuig waarna Radjes B. hem zou hebben geslagen. Nanhoe heeft daarom gemeend om het slachtoffer en de collega van Radjes B. op te roepen als getuige. Zij worden op 12 januari 2021 gehoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina