Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alkaline schopt stennis in rechtszaal

Alkaline schopt stennis in rechtszaal

11/11/2020 02:02 - Van onze redactie

Alkaline schopt stennis in rechtszaal

 

PARAMARIBO - Het was dinsdag even schrikken in de rechtszaal toen roofverdachte Rosendo M. alias Alkaline zich hevig verzette tegen teruggaan naar de arrestantenruimte. Hij wilde, net als medeverdachte Arthur A., dinsdag naar huis na zeven maanden voorarrest. Echter, rechter Duncan Nanhoe besloot om de zaak met nog een maand uit te stellen en dat beide verdachten in de bak blijven.

De beslissing kwam extra hard aan bij Alkaline die flink tekeer begon te gaan. Hij leunde vanuit de beklaagdenbank voorover met een smekende houding naar de rechter. "Mi e begi yu bigi pa. No du so nanga mi, den sma fu mi e pina na dorosey", gilde hij huilend. Hij klampte zich vervolgens vast aan één van de pilaren in de rechtszaal. "Rechter yepi mi. Neks mi no sabi", schreeuwde hij. Met veel moeite gelukte het uiteindelijk aan vier politiemannen om de verdachte uit de zaal te dragen.

Alkaline wordt ervan verdacht samen met Arthur A. in februari dit jaar twee berovingen te hebben gepleegd. Het tweetal zou daarbij geweld hebben gebruikt tegen de slachtoffers. Echter, de tenlastelegging wordt door beide verdachten ontkend. De mannen zeggen zelfs dat ze elkaar niet kennen.

Een getuige heeft bij de politie verklaard dat hij Arthur A. en Rosendo M. wel positief herkent. "Het zijn alleen maar leugens. Waarom kan hij niet hier komen op de zitting en komen aanwijzen. Nu zit ik zomaar zoveel maanden in de gevangenis", ergerde Arthur A. zich tegenover officier van justitie Ilse Krenten. De zaak is uitgesteld naar 8 december. "Indien de getuigen niet komen opdagen, zal ik daar consequenties aan verbinden", onderstreepte de rechter aan het einde van de zitting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina