Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onlusten bij Iamgold in kiem gesmoord

Onlusten bij Iamgold in kiem gesmoord

09/11/2020 18:05 - Van onze redactie

Onlusten bij Iamgold in kiem gesmoord

 

PARAMARIBO - Een dreigende chaotische situatie bij het mijngebied van Iamgold/Rosebel Gold Mines is maandag in de kiem gesmoord. Vier personen zijn wegens vernieling en brandstichting aangehouden door een gemengde eenheid, die voor de rust, orde en veiligheid moet zorgen in het mijngebied van het goudverwerkingsbedrijf.

Volgens de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname kon door kordaat optreden van het gemengde team erger worden voorkomen. Wel ging onder meer een graafmachine van het bedrijf verloren. Die was in brand gestoken.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vier verdachten geen bewoners zijn van de omliggende dorpen. Het zou volgens de voorlichtingsdienst gaan om "oproerkraaiers die van heinde en verre het gebied aandoen om zogenaamd te werken". Het viertal is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Op 2 november maakte Corporate Communications van Rosebel Gold Mines bekend dat er nog dagelijks illegale goudwinning plaatsvindt in de Royal Hill-pit door de zogenoemde 'Oekemmangs'. Vertegenwoordigers van Nieuw-Koffiekamp hebben zich ook gedistantieerd van deze goudzoekers.

Tijdens de ontmoeting, waar ook minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en het traditioneel gezag aanwezig waren, hebben partijen zich gecommitteerd aan een "veilige, efficiënte en verantwoordelijke manier" van goudproductie. Abiamofo benadrukte volgens Rosebel Gold Mines dat het bedrijf "ongehinderd en op een veilige manier" zijn mijnactiviteiten moet kunnen uitvoeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina