Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond gepensioneerden slaat vleugels uit

Bond gepensioneerden slaat vleugels uit naar districten

09/11/2020 20:02 - Gilliamo Orban

BBGO-voorzitter Renate Wouden spreekt de leden toe. De belangenorganisatie telt momenteel 4.500 leden en wil over een jaar het zesvoudige bereiken.

BBGO-voorzitter Renate Wouden spreekt de leden toe. De belangenorganisatie telt momenteel 4.500 leden en wil over een jaar het zesvoudige bereiken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond voor Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil niet alleen in Paramaribo en omstreken activiteiten organiseren voor de leden. Daarom is hij begonnen met een decentralisatieproject, waarbij commissies in de districten worden geïnstalleerd. "Als organisatie kan je hierdoor meer bereiken voor de doelgroep en je kunt meer doen aan het welzijn en de welvaart van de gepensioneerden", zegt BBGO-voorzitter Renate Wouden tegen de Ware Tijd.

Coronie had vrijdag de primeur. Districtscommissaris Maikel Winter is blij dat gepensioneerde ambtenaren het belang inzien om zich te organiseren,. De burgervader heeft steun toegezegd voor gebruik van het multifunctionele centrum. Ook zegde hij toe om, wanneer nodig, twee bussen ter beschikking te stellen voor activiteiten. Seniorenburgers die geen lid zijn mogen meedoen met de activiteiten, wat hen mogelijk zal stimuleren zich aan te sluiten. De BBGO wil in het district onder meer een bibliotheek openen voor jong en oud.

Zaterdag werd in Wageningen een commissie geïnstalleerd en vandaag gebeurt dat in Nickerie. Het BBGO-bestuur zal dan ook een ontmoeting hebben met districtscommissaris Senrita Gobardhan. Commewijne is de eerste week van december aan de beurt, terwijl in Wanica commissies zullen worden ingesteld te Palissadeweg en De Nieuwe Grond. De overige districten komen in 2021 aan de beurt.

Wouden: "Het is belangrijk dat de gepensioneerde ambtenaren gehoord en niet weggezet worden en ze willen ook niet dat over hun hoofden voor hen beslist wordt. Dat moet samen met hun gebeuren." Zij wijst erop dat elk district eigen behoeften heeft en de organisatie wil leden van de doelgroep de mogelijkheid bieden bij elkaar te komen om op gezellige en ontspannen wijze bezig te zijn. "Eenzaamheid komt veel voor en door samen te werken kunnen wij dit wegwerken."

De bond telt nu 4.500 leden en is al enige tijd bezig met ledenwerving. "Ons streven was om dit jaar de vijfduizend te halen, maar door de coronacrisis is dat niet gelukt", zegt Wouden. Het nieuwe streven is om volgend jaar af te sluiten met rond de 5.400 man, wat neerkomt op 20 procent van het totale bestand gepensioneerden bij de overheid (27.000 leden).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina