Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noersalim: 'Het volk is zand in de ogen gestrooid'

Noersalim: 'Het volk is zand in de ogen gestrooid'

08/11/2020 00:00 - Jason Pinas

Mike Noersalim (r) vindt dat de VHP het volk heeft belazerd.

Mike Noersalim (r) vindt dat de VHP het volk heeft belazerd.  

PARAMARIBO - Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), is niet onder de indruk van het regeringsbeleid. Hij ziet nog geen noemenswaardige verandering zoals die tijdens de verkiezingscampagne was beloofd.

De politicus benadrukt dat het volk voor de gek is gehouden. "Er is toen gezegd dat ze een herstelplan gereed hadden, terwijl nu gesteld wordt dat er nog gezocht wordt naar alternatieven. Er was helemaal geen plan, ze hebben zand in de ogen van het volk gestrooid", zegt Noersalim tegen de Ware Tijd. Hij doelt daarmee op met name uitspraken van president Chandrikapersad Santokhi die toen nog in de oppositie zat.

De HVB-voorzitter plaatst vooral vraagtekens achter het voornemen van de regering om een leningsovereenkomst te sluiten met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het is volgens hem ook opvallend dat de wisselkoers tot nu toe niet stabiel is terwijl dat wel was beloofd tijdens de verkiezingscampagne. Ook de financiёle steun van de diaspora die nog niet op gang kan komen ziet Noersalim als een loze belofte. "Het beleid is heel teleurstellend. Een aantal mensen heeft op basis van wat er is gezegd toen op hun gestemd. Maar het leven van de mensen is nu zwaarder geworden."

De geruststelling van de president dat er vanaf januari 2021 verlichting zal komen is volgens de politicus niet realistisch. Hij zegt dat de maatregelen die nu genomen worden door de regering niet het gewenste resultaat zullen opleveren. "Ik heb een zwaar hoofd in die belofte. De productie is niet optimaal omdat veel bedrijven mede door Covid-19 aan de rand van faillissement staan. Als men had gekeken naar wat er internationaal gebeurt en de voorspellingen die door grote organisaties worden gemaakt, zou men begrijpen dat het bijna onmogelijk is", merkt hij op. Anders dan Santokhi onlangs heeft verzekerd, denkt Noersalim dat twee jaar een veel realistischer termijn is om uit de crisis te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina