Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tussentijdse districtsadministrateur Nickerie werkt aan wegmaken achterstand

Tussentijdse districtsadministrateur Nickerie werkt aan wegmaken achterstand

05/11/2020 18:01 - Beta Debidien

Hanisha Jairam vermoedt politieke motieven achter de beschuldiging dat ze mogelijk heeft gesjoemeld met gelden.

Hanisha Jairam vermoedt politieke motieven achter de beschuldiging dat ze mogelijk heeft gesjoemeld met gelden. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Door de ontheffing van Hanisha Jairam als districtsadministrateur van Nickerie komt de uitvoering van grote projecten in gedrang. Wel kunnen kleine reguliere inkopen worden gedaan zegt districtscommissaris Senrita Gobardhan tegen de Ware Tijd.

Een tijdelijke voorziening is getroffen door de districtsadministrateur van Commewijne één dag per week ter beschikking te stellen van Nickerie. "Zo kunnen wij de financiële achterstand inhalen", legt de dc uit. Ze voegt eraan toe dat er kandidaten zijn voor de vacante post, "maar natuurlijk moet men voldoen aan de eisen. Er komt een open sollicitatie en eenieder mag solliciteren".

Jairam zegt tegen de Ware Tijd dat haar kort na aantreden van Gobardhan werd meegedeeld dat vanwege gewijzigde beleidsinzichten van haar diensten geen gebruik meer zal worden gemaakt. Ze is bij beschikking van 3 oktober ter beschikking gesteld van minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport.

De vorige districtsraad had kritiek op het functioneren van Jairam en had het vermoeden geuit dat zij financieel niet correct handelde. Mede daardoor komt er een onderzoek, blijkt uit gesprek van de dc. Gobardhan is blij dat de ontheven districtsadministrateur heeft gezegd hieraan te zullen meewerken.

De in ongenade gevallen Jairam ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. "Als men vindt dat er gesjoemeld is met staatsmiddelen, laat dan het onderzoek komen." Ze vermoedt politieke motieven achter de beschuldiging. "Ik weet dat ik een heel keurige administratie heb achtergelaten. Het ligt daar en men kan elk ogenblik inzage krijgen in welk project dan ook."

Jairam heeft langer dan acht jaar de functie bekleed. Onder leiding van haar en toenmalig districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zijn veel projecten uitgevoerd. Enkele zijn het verfraaien van het Brasaplein, verbeteren van de waterafvoer rond dit plein en het Mungra Medisch Centrum en het afronden van de nieuwbouw van het commissariaat. "Al het mooie wat men in Nieuw-Nickerie ziet, hebben wij samen gedaan. We weten dat wij lang niet zijn waar we moeten zijn."

Ze vreest dat door de gewijzigde beleidsinzichten stagnatie zal ontstaan bij het uitvoeren van projecten. Jairam had graag door willen gaan, "maar als er andere beleidsinzichten zijn, heb ik er ook geen moeite mee om plaats te maken".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina