Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Snelheidsmaniak veroordeeld voor rijden onder invloed

Snelheidsmaniak veroordeeld voor rijden onder invloed

05/11/2020 03:03 - Van onze redactie

Snelheidsmaniak veroordeeld voor rijden onder invloed

 

PARAMARIBO - Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft woensdag Guno L. erop gewezen dat de snelheid waarmee hij op 1 juli heeft gereden terwijl hij dronken was “niet weinig” is. Nota bene op een weg - richting Saramacca - vol kuilen. Hij reed met een snelheid van honderd kilometer per uur vanuit de Jagernath Lachmonstraat richting Calcutta in Saramacca.

Bij het naderen van een bocht verloor hij de controle over het stuur. Daardoor belandde hij op de andere helft van de weg, botste tegen een schutting aan en kwam vervolgens met de auto in een goot terecht. Zijn mede-inzittende heeft zwaar lichamelijk letsel opgelopen.

Omdat de blaastest niet werkte moest Guno L. een bloedtest ondergaan, maar hij heeft geweigerd, ondanks dat hem ook was gezegd dat dit strafbaar is. Aan rechter Lydia Ravenberg zei hij twintig jaar geleden een spuitje te hebben gekregen en dat hij daardoor in de war is geraakt. Daarmee trachtte hij zijn handelen, het rijden onder invloed, goed te praten. Echter, Guno L. ontkende dat hij een bloedtest heeft geweigerd en dat hij tekeer zou zijn gegaan.

Voor het weigeren van de bloedtest, vorderde de officier van justitie een geldboete van SRD 2.000 subsidiair vier weken hechtenis onder aftrek. Voor het rijden in dronkenschap luidde de eis SRD 1.500 boete, te vervangen door vier weken hechtenis en als bijkomende straf is hem het recht ontzegd om twaalf maanden een gemotoriseerd voertuig te besturen. Voor het in gevaar brengen van de veiligheid en vrijheid van het verkeer vorderde het Openbaar Ministerie een geldboete van SRD 750 of twee weken hechtenis.

De rechter achtte het weigeren van een bloedtest niet bewezen omdat dit niet staat in het onderzoeksdossier. Ze achtte de twee andere feiten wel wettig en overtuigend bewezen en ging mee met de strafeis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina