Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen NVB-nachtbussen door avondklok

Geen NVB-nachtbussen door avondklok

04/11/2020 05:50 - Gilliamo Orban

Vanwege de avondklok rijden de NVB-bussen niet tot laat 's avonds.

Vanwege de avondklok rijden de NVB-bussen niet tot laat 's avonds. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) zet voorlopig - in de avonduren - niet alle bussen in door de avondklok van tien uur 's avonds tot vijf uur 's morgens. "Medewerkers van het NVB zijn tot negen uur 's avonds bij de eindhalte aan de Heiligenweg en tot die tijd vertrekken bussen van daar uit", zegt Nicolaas Priesierie, onderdirecteur operationele diensten van het NVB, tegen de Ware Tijd.

Priesierie weet dat veel mensen gebruikmaken van de avondbussen, maar het bedrijf kan de burgers voorlopig niet tegemoetkomen. "De avondbussen zijn bedoeld voor onder andere personeel van de ziekenhuizen en politieagenten. We hebben ons doel gehaald, want veel mensen maken gebruik van de bussen."

Ook Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), stelt dat vanwege de avondklok de nachtbussen niet kunnen rijden. Mensen moeten een alternatief zoeken, vindt hij. Woon hoopt dat het busvervoer snel wordt genormaliseerd. Voorwaarde is dan wel dat de Covid-19-situatie het moet toestaan.

Het bus- en boottransport van het NVB is zondag herstart. "Negentig procent van de vervoerders heeft gevaren of gereden. De rest heeft nog enkele dagen nodig om zijn vervoermiddel in orde te maken", vertelt Priesierie. Net zoals de particuliere bus- en boothouders zijn de dienstverleners van het NVB midden maart gestopt met rijden en varen als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Het staatsvervoer is volgens de onderdirecteur niet weg te denken uit de samenleving, omdat de bussen en boten voor onder meer de sociaal zwakkeren veel betekenen. Sommige bussen rijden naar woonbuurten waar de particuliere lijnbushouders niet willen gaan en de bewoners zijn dan geheel afhankelijk van het staatsvervoer. "We proberen in alle hoeken van het land het volk tegemoet te komen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina