Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe deken wil hogere bezoldiging dc's

Nieuwe deken wil hogere bezoldiging dc's

31/10/2020 18:48 - Van onze redactie

Mohamed Goelaman is de nieuwe dekem van de districtscommissarissen.

Mohamed Goelaman is de nieuwe dekem van de districtscommissarissen.  

PARAMARIBO - Mohamed Shafiek Goelaman vindt dat de taken van de districtscommissarissen, die volgens hem "veelomvattend zijn en tal van risico's met zich meebrengen", beter moeten worden gewaardeerd. Momenteel is de bezoldiging van een dc gelijkgesteld aan die van een onderdirecteur op een ministerie. De nieuwe deken van de dc's ziet die graag worden opgetrokken naar het niveau van een directeur, die volgens verkregen informatie naar verluidt maandelijks ongeveer SRD 15.000 bruto ontvangt. De onderdirecteur zou zitten op SRD 8.450 netto.

Goelaman, die als standplaats Wanica Zuidoost heeft, heeft zeventien jaar bestuurlijke ervaring. Dat is niet het geval met al zijn collega's, die op 25 augustus werden geïnstaleerd. Die dc's wil hij inleiden in het werk via speciale ontmoetingen. De deken zal daarbij worden geassisteerd door de onderdirecteur Decentralisatie op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Goelaman wil zich ook inzetten voor de verdere decentralisatie van de districten. Met minister Gracia Emanuel, onder wie de dc's vallen, wil hij het vergunningenbeleid van de diverse districten doornemen. Ook een eenduidig uniform voor de bestuursdienst is één van zijn aandachtspunten. De vorige deken was Margaretha Malontie, die vanaf 2017 in de functie heeft gediend. De 61-jarige Malonti, die het bestuursressort Paamaka in district Sipaliwini onder zich had, zwaaide in juli na 38 jaar overheidsdienst af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina