Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zes jaar cel voor doodsteken ex-partner

Zes jaar cel voor doodsteken ex-partner

29/10/2020 03:30 - Van onze redactie

Zes jaar cel voor doodsteken ex-partner

 

PARAMARIBO - Alessandra S. is woensdag door kantonrechter Maureen Dayala veroordeeld tot zes jaar celstraf onder aftrek van voorarrest voor het doodsteken van haar ex-partner. Dat gebeurde eind 2018 in een hotel aan de Gongrijpstraat.

Volgens eerdere verklaringen van familieleden van de verdachte had zij de relatie met de man beëindigd, maar wilde hij zich niet daarbij neerleggen. Toen de twee elkaar op die bewuste dag ontmoetten, mondde het uit in een ruzie en daarna gevecht met het voor de man noodlottige gevolg.

Dat de vrouw heeft gehandeld om zichzelf te verdedigen, zoals haar raadsman Raoul Lobo eerder stelde, is volgens de rechter niet gebleken. De magistraat gaf namelijk aan dat de dader zelf heeft verklaard dat er voldoende rustmomenten waren. Ze kon daarom ervoor hebben gekozen om het appartement te verlaten, toen ze merkte dat de man dat niet deed.

De rechter vond dat het handelen van de vrouw niet proportioneel is geweest, omdat ze de man op een strategisch lichaamsdeel - in zijn buik - met een mes heeft verwond en hij zelf ongewapend was. Er kon volgens de magistraat daarom evenmin sprake zijn geweest van noodweer ofwel zelfverdediging.

Lobo heeft zich eerder ook beroepen op psychische overmacht van zijn cliënt, maar de rechter stelde hierop dat Alessandra S. zichzelf in een verwijtbare situatie heeft gebracht. De vrouw is juridisch-technisch veroordeeld voor zware mishandeling met als gevolg de dood. De rechter sprak haar vrij van de zwaardere tenlastelegging van moord. Tegen Alessandra S. was acht jaar geëist.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina