Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hervatting staatsvervoer op 1 november

Hervatting staatsvervoer op 1 november

28/10/2020 18:01 - Gilliamo Orban

Bij hervatting van de dienstverlening zullen de oude kaarten gelden voor de NVB-bussen, maar wel tegen nieuwe tarieven.

Bij hervatting van de dienstverlening zullen de oude kaarten gelden voor de NVB-bussen, maar wel tegen nieuwe tarieven.  

PARAMARIBO - Bus- en boothouders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), die zorgen voor staatsvervoer, rijden en varen vanaf 1 november. De verhoogde tarieven zijn goedgekeurd door de raad van ministers. NVB moet de missive wel nog krijgen. "We hebben geprobeerd om de tarieven laag te houden voor de sociaal zwakkere mensen", houdt Fariyal Renfurm, president-commissaris tevens waarnemend directeur van het NVB, de Ware Tijd voor.

Zij geeft aan dat nog deze week het NVB via de media het publiek zal informeren over de nieuwe tarieven. Vast staat dat het stadstarief van SRD 0,85 wordt verhoogd naar SRD 2,50. Busritten binnen de districten kosten tussen de SRD 5 en SRD 6. Het tarief naar Albina was SRD 8,50 en wordt opgeschroefd naar SRD 30.

Renfurm legt uit dat er nog een voorraad oude kaartjes is, dat normaal zal worden gebruikt ondanks de aanpassing van de tarieven. Daarom is belangrijk dat het tarief wordt aangegeven op de bussen. "De mensen zullen de oude kaartjes krijgen waarop de oude tarieven staan vermeld, maar moeten weten dat ze de nieuwe tarieven moeten betalen", aldus de waarnemend directeur.

Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), bevestigt dat het gebruik van oude kaarten al is besproken met de OBS. Naar zijn zeggen zijn de bus- en boothouders al klaar om te rijden en te varen. Hij verwacht dat hij spoedig over de nieuwe tarieven kan beschikken om die met de leden te delen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina