Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Benadeelde vrouw woedend over afhandeling strafzaak

Benadeelde vrouw woedend over afhandeling strafzaak

28/10/2020 02:02 - Van onze redactie

Benadeelde vrouw woedend over afhandeling strafzaak

 

PARAMARIBO - Een vrouw die dinsdag als getuige is gehoord in een oplichtingszaak, is niet blij met de straf die rechter Duncan Nahoe heeft opgelegd aan Walther A. Hij kreeg, net zoals officier van justitie Rayshree Koendan had geëist, zes maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden en een week voorwaardelijk. Hij was eerder al in vrijheid gesteld en hoeft door dit vonnis niet terug in de cel.

Advocaat Maureen Nibte had al gezegd het eens te zijn met de eis. Dit ontlokte aan de benadeelde vrouw de opmerking: "Is jouw cliёnt no? Yu na wan umapikin leki mi srefi, yu o firi en." Nadat de rechter vonnis had gewezen riep de vrouw verbaasd, terwijl ze de rechtszaal verliet: "San? A no kan!" Buiten het gerechtsgebouw ging het geweeklaag nog door. De verdachte zelf was niet op de zitting aanwezig.

Een bijkomende straf is dat Walther A. 5.200 US dollar die hij van de vrouw en 4.800 US dollar die hij van een ondernemer had ontvangen als voorschot voor een auto, moet terugbetalen. Hij had met het tweetal - los van elkaar - de afspraak voor het voorschot en dat zij de rest van de kosten van de auto die hij zou importeren, bij overdracht van het voertuig zouden betalen. Het totaal bedrag voor de vrouw was twaalfduizend US dollar. Walther A. heeft de auto's nooit geleverd.

De auto die hij voor de ondernemer zou invoeren was bestemd voor gebruik bij werk in het binnenland. Aan dit slachtoffer vertelde Walther A. dat de douane in Guyana het voertuig in beslag heeft genomen. Advocaat Nibte toonde een KKF-uittreksel waaruit blijkt dat haar cliёnt inderdaad een importbedrijf heeft. Maar doordat hij in financiёle problemen kwam kon hij zijn afspraken met de benadeelde personen niet nakomen. Hij is volgens de raadsvrouw wel bereid het ontvangen geld terug te betalen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina