Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Procureur-generaal dient klacht in tegen advocaat

Procureur-generaal dient klacht in tegen advocaat

26/10/2020 00:00 - Jason Pinas

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday wil minimaal tuchtrechtelijke maatregelen tegen een advocaat die een scheve schaats heeft gereden.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday wil minimaal tuchtrechtelijke maatregelen tegen een advocaat die een scheve schaats heeft gereden. Foto: rechtspraak.sr  

PARAMARIBO - Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zal een klacht indienen tegen een advocaat die misbruik heeft gemaakt van zijn wettelijke bevoegdheden. Het Openbaar Ministerie (OM) is nu bezig bewijs te verzamelen voor de Surinaamse Orde van Advocaten en wil tenminste een tuchtrechtelijke maatregel.

Volgens Baidjnath Panday heeft de advocaat politiemannen om de tuin geleid door zich onterecht aan te melden op het politiebureau als raadsman van een verdachte die een maand geleden is ingesloten. Dit terwijl hij niets te maken heeft met de zaak. "Zuiver misbruik maken van omstandigheden. En dan gaat het om iemand die als één van de nestoren binnen de advocatuur moet worden aangemerkt. Het is heel ernstig en deze zaak laat ik niet zo liggen", benadrukte de procureur-generaal vrijdag bij de beëdiging van drie nieuwe raadslieden. Om welke advocaat het gaat is niet duidelijk.

Samantha Gadjradj, Deken van de Orde van Advocaten, wil voorlopig niet reageren op de uitspraken van Baidjnath Panday. Ze wil de stukken van het OM eerst zien. "Je hebt in elke beroepsgroep collega's die eens over de schreef gaan, maar ik weet niet precies waarop hij doelt. Ik zal zijn schrijven dus moeten afwachten", zegt ze tegen de Ware Tijd, in de overtuiging dat het tuchtcollege klaarheid zal brengen in deze kwestie.

Gadjradj merkt op dat regelmatig ontoelaatbare handelingen worden gepleegd door nep- advocaten die hiermee de beroepsgroep een slechte naam geven. "Ik ben al een paar keer aangeschreven door politiebureaus dat burgers zich voordoen als advocaat en cliënten daardoor in de problemen raken." Om dit fenomeen een halt toe te roepen bekijkt de orde met betrokken autoriteiten mogelijkheden hoe deze nepraadslieden het beste kunnen worden aangepakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina