Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Heilig Hartschool draait weer

Heilig Hartschool draait weer

25/10/2020 06:00 - Merredith Bruce

Heilig Hartschool draait weer

Brandweermannen blussen de brand die een deel van de Heilig Hartschool vernietigde. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Leerlingen van de Heilig Hartschool te Paranam, die op 14 oktober deels is afgebrand, volgen sinds kort weer normaal lessen. Waarnemend schoolleider Jozua Graanoogst zegt op vragen van de Ware Tijd dat de kinderen verspreid worden geaccommodeerd: een deel in de plaatselijke kerk, een deel in de mediatheek en een ander deel in een lokaal van de nabij gelegen lbo-school. Het gaat in totaal om 380 leerlingen. "We hebben het rooster moeten aanpassen om alle leerlingen op school te krijgen, ook al is dat maar twee dagen per week."

Bij de brand is een vleugel van de school, waar de klassen één tot en met vier waren gehuisvest en een ruimte waar onder anderen zwakke leerlingen werden begeleid, verwoest. Graanoogst zegt desgevraagd dat de brand door vleermuizenpoep in de vliering is veroorzaakt. "Door de hitte zijn er gassen vrijgekomen met de brand als gevolg." In de vleugel die is afgebrand werden 196 leerlingen geaccommodeerd.

Hoe groot de schade in geld uitgedrukt is, is vooralsnog niet duidelijk. Echter, volgens de waarnemend schoolleider staat wel vast dat deze "heel groot" is. Voor wat de emotionele impact betreft, zegt Graanoogst, worden de leerkrachten en leerlingen door een speciale afdeling vanuit het ministerie van Onderwijs en Cultuur begeleid. "Zodat ze hun hart kunnen luchten, want bij bepaalde leerkrachten komen de beelden van de brand weer op wanneer erover gesproken wordt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina