Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sloote directeur af bij Natin

Sloote directeur af bij Natin

23/10/2020 08:04 - Amanda Palis

Sloote directeur af bij Natin

Zaken lopen nog niet echt gesmeerd bij Natin. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoewel het verhaal de ronde doet dat Bryan Sloote ontheven is als directeur van het Natuur Technisch Instituut (Natin), wordt dat door hem en Ashok Rambali, onderdirecteur Beroepsonderwijs, tegengesproken. Sloote, die ongeveer 2,5 jaar als directeur heeft gediend, zegt tegende Ware Tijd zelf het verzoek daartoe te hebben gedaan. “Ik heb inderdaad een verzoek ingediend zoals dat is aangegeven. Wegens persoonlijke redenen wilde ik ontlast worden uit mijn functie”, vertelt Sloote.

Op geluiden dat hij aan de kant is gezet en daarna is vervangen door een managementteam, wil hij niet reageren. "Ik weet niet uit welke hoek en met welke intenties deze geruchten zijn verspreid, dus ik geef er liever geen reactie op." Dat zaken stroef lopen op het Natin - het vorige schooljaar is nog niet formeel afgerond en ook roosters van dit schooljaar zijn laat of nog niet verstrekt - kan hem niet worden aangerekend. "Ik heb niks meer te maken gehad met beleid of beslissingen van de school nadat mijn aanvraag werd gehonoreerd", verduidelijkt Sloote.

Rambali denkt te weten hoe het gerucht van Slootes vermeende ontslag is gevoed. Zelfs praat hij over "verwarring". "Laat me alle fabeltjes maar uit de wereld verhelpen. De persoon die deze geruchten verspreidt, weet duidelijk niet wat er aan de hand is." Wat er is gebeurd, is volgens hem dat er in een mail naar het personeel een verkeerd woord is gebruikt. Er is geschreven dat Sloote is ontheven. "Dat kwamen we dus achteraf te weten. We hebben gevraagd om de mail aan te passen, want ontheven betekent helemaal iets anders dan ontlasten."

Volgens de onderdirecteur Beroepsonderwijs heeft Sloote zelf gevraagd om ontlast te worden en heeft hij in een gesprek, waar ook directeur Natasia Bennanon van Onderwijs aanzat, zijn persoonlijke redenen besproken. "Na zijn redenen gehoord te hebben, zagen we het niet anders. We hebben alle begrip voor Slootes besluit. Wat ons betreft is het een goed gesprek geweest. Van een zogenaamde coup, zoals wordt gesuggereerd, is er dus helemaal geen sprake. Zaken zijn besproken." De Ware Tijd  heeft ook Bennanon een reactie gevraagd over de situatie bij Natin, maar die bleef uit.

Een managementteam moet de start van de beroepsopleiding in goede banen leiden. Vooralsnog zijn de nodige procedures om te komen tot een nieuwe directeur nog niet in werking getreden, geeft Rambali aan. "Er is goed overleg geweest met de richtingscoördinatoren en andere stafleden over het vertrek van Sloote. Daar heb ik ook persoonlijk op toegezien." Rambali heeft een verklaring voor het feit dat studenten niet kunnen afstuderen of het vorig schooljaar nog niet hebben afgerond. "Dat ligt niet aan het ontbreken van een directeur, maar komt door Covid-19. Door de pandemie is er een achterstand ontstaan voor studenten die voornamelijk hun praktijk of stage niet hebben kunnen afronden. Door de constante aanpassing van de lockdown en aangepaste werkwijze bij vele bedrijven die slechts een minimaal aantal werknemers toelieten op de werkvloer, hebben wij inderdaad het praktijkgedeelte niet kunnen afronden. En praktijk weegt zwaar bij de beoordeling, want als je dat gedeelte niet haalt, kan je niet slagen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina