Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diabetesvereniging heeft behoefte aan jongere leden

Diabetesvereniging heeft behoefte aan jongere leden

23/10/2020 20:06 - Aidy Pinas-Agodeba

Diabetesvereniging heeft behoefte aan jongere leden

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Gezien de omstandigheden momenteel kan de Diabetesvereniging Suriname niet veel meer doen dan mensen motiveren en informeren. “We zijn al een paar maanden niet bij elkaar gekomen. We bereiken de mensen via app. Het is een algemene appgroep geworden waarin onder andere medische informatie wordt verspreid”, vertelt voorzitter Henry Brug aan de Ware Tijd.

Het bestuur heeft de mogelijkheid bekeken voor de fysieke opstart van de activiteiten, maar er is nog geen besluit genomen. Normaliter houdt de vereniging regelmatig informatie- bijeenkomsten, waarbij deskundigen de doelgroep informeren.

Zulke bijeenkomsten kosten een aardige duit. "Voorheen was het in feite al niet haalbaar en nu mogen er maximaal vijftig personen participeren. We weten niet of we in zo een situatie de kosten, zoals zaalhuur, kunnen dekken", aldus Brug. Er wordt in ieder geval uitgekeken naar andere mogelijkheden om de doelgroep te bereiken.

Brug denkt dat de bewustwording over diabetes langzaamaan op gang komt omdat er volgens hem toch wel veel meer dan voorheen over de ziekte wordt gesproken. Mensen gaat er nog steeds van uit dat deze chronische aandoening alleen bij volwassen voorkomt, maar de laatste jaren blijkt dat ook de jongere generatie hieraan lijdt.

De Diabetesvereniging Suriname, die aan het vergrijzen is, heeft daarom ook jongeren nodig, voor de bewustwording onder leeftijdsgenoten. "Jongeren trekken jongeren het beste aan. Ik zou ze daarom willen oproepen om zich op te geven." Bij de laatste telling had de vereniging plusminus honderd leden. Er vallen om uiteenlopende redenen steeds leden af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina