Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'A gersi leki wan tranga yeye kon na mi tapu'

'A gersi leki wan tranga yeye kon na mi tapu'

23/10/2020 02:02 - Van onze redactie

'A gersi leki wan tranga yeye kon na mi tapu'

 

PARAMARIBO - Bang dat haar vriend Yannick haar zou verwonden met een houwer heeft Abigail L. naar eigen zeggen hem het 'wapen' afgepakt tijdens een worsteling. Daarbij zwaaide ze ermee, waardoor de man ernstige kapwonden in zijn arm kreeg. "A gersi leki wan tranga yeye ben kon na mi tapu", vertelde de vrouw donderdag aan rechter Lydia Ravenberg.

De twee hadden een afspraak dat de man zou langskomen. Rond elf uur 's morgens van de bewuste dag werd ze gebeld door een vrouw die huilend vertelde dat zij de levenspartner is van Yannick en dat ze al vijftien jaar een relatie hebben. De verdachte zegt dat dit een shock voor haar was.

's Avonds kwam de vriend langs en confronteerde Abigail L. hem met het telefoontje van die ochtend. Hij ontkende en zei dat ze niet moet luisteren naar wat anderen zeggen. De twee gingen naar de kamer van haar zoontje, waar de confrontatie tot in de late uren voortduurde. Volgens Abigail L. bleef de man tot haar ergernis, ontkennen.

Hij werd op gegeven moment boos en pakte een houwer die dichtbij was. De vrouw wist hem die af te pakken en 'zwaaide' ermee, waardoor de man gewond raakte. De rechter merkte op dat er verschil is tussen zwaaien en kappen. Abigail L. gaf daarop toe dat ze de man inderdaad wilde verwonden. "Ik heb in die zwaaiende beweging wel gevoeld dat ik hem ergens heb geraakt, maar wist niet precies waar."

Het slachtoffer heeft bij de politie ontkend dat de woordenwisseling te maken had met een vrouw. Volgens zijn verklaring was Abigail L. boos geworden omdat hij geen orale seks met haar wilde, maar de verdachte ontkent dit. De zitting wordt op 12 november voortgezet met verhoor van Yannick.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina